İncirlik Üssü'ndeki protestoya polis müdahalesi

Filistin'e destek amacıyla İstanbul'dan yola çıkan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğündeki "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu", Adana'daki İncirlik Üssü önüne ulaştı.

GİRİŞ 05.11.2023 15:49 GÜNCELLEME 05.11.2023 16:24
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in, Filistin'e saldırılarını protesto etmek için İHH'nin öncülüğünde 3 Kasım'da İstanbul'dan yola çıkan, aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleriyle çok sayıda vatandaşın yer aldığı konvoy, ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutanlığı'nın konuşlu olduğu Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önüne geldi.

Polis ekipleri, konvoyun ilerlediği güzergahta güvenlik önlemi aldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden de destek amacıyla araçlarıyla gelen çok sayıda kişi, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde buluştu.

Üs önünde düzenlenecek miting için bekleyişini sürdüren katılımcılar, attıkları sloganlarla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve ABD'yi protesto etti.

Öte yandan çevredeki bazı binalara, büyük boy Türk ve Filistin bayraklarının asıldığı görüldü.

PROTESTOCULARA POLİS MÜDAHALESİ

Konvoyun üs çevresine yaklaştığı saat 14.00 sıralarında atlı polisler ve çevik kuvvet ekipleri, grubu dağıtmak için biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Vatandaş! 5 ay önce Şikayet Et
    PROTESTO ve ANARŞİZM arasındaki FARK ! ANARŞİSTLER bir yerleri Yakıp yıkarlar ! Müslüman YAKIP YIKMAZ ! Sizi YAKIP yıkmaya davet edenler PROVAKATÖRDÜR !
    Cevapla
  • Mustafa Akın 5 ay önce Şikayet Et
    Aklını kendine sakla. Millet ne zaman ne yapacağını iyi bilir.
    Cevapla
  • ALLAH İÇİN 5 ay önce Şikayet Et
    EEE HANİ TÜRKİYE DEVLETİ FİLİSTİNİN YANINDAYDI NE OLDU ŞİMDİ PROTESTOCULARI DURDURUYOR kafirlere karşı olmalıyız Müslümanların yanında OLMAMIZ GEREKMEZMİYDİ. KAFİRLER KURANI YAKARKEN POLİSLERİN KORUMASIYLA KURANI YAKIYORDA BİZ NİYE TERS İŞ YAPIYORUZ.
    Cevapla
  • Uyanın artık 5 ay önce Şikayet Et
    çünkü bu işin arkasın başka şeyler var. Devleti zora düşürmek istiyor bu IHH. Gezi parkındaki gibi bir kaç provokatör iş başında yine! Neyseki devletimiz böyle durumlara izin vermiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş! 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede İSRAİL üniforması giyip Çocuk öldürmeye giden KRİPTOLAR var ! Dikkatli olun ! Elinizdeki telefonu kullanın kamerayı kullanın ! AŞIRILIK yapanların PROVAKASYON yapanların videolarını çekip EGM ye gönderin !
    Cevapla
  • Serkan 5 ay önce Şikayet Et
    Bu mesele netanyahu meselesi değil, siyonizm meselesi ve bunlar 80 yıldır zulmediyorlar. Netanyahu gider öbür kafir gelir. Hükümetin sadece netanyahu ile ilişkiyi kesmesi yanıltıcı ve hedef saptırıcı olur. Kur'an'a neden bakıp bunların neden lanetlendiğini görmüyorsunuz. Barışmış, çözümmüş, hukukmuş, insan haklarıymış bunların asla umrunda olmadı. Boşuna diplomasi demeyin!!
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Katil Abd nin üssündeki korumayı görünce isveçdeki polis korumasıyla Kuran yakılması aklıma geldi.
    Cevapla
  • kıbrıs 5 ay önce Şikayet Et
    senin yorumunu okuyunca da, müslüman görünümlü fetö aklıma geldi ne hikmetse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik