Anayasa Mahkemesinden Dezenformasyon Yasası kararı

Son dakika haberi: CHP, Dezenformasyon Yasasının iptali edilmesini talep etmişti. Anayasa Mahkemesi, iptal istemini oyçokluğuyla reddetti.

GİRİŞ 08.11.2023 16:10 GÜNCELLEME 08.11.2023 16:40
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: CHP, Dezenformasyon Yasasının iptali edilmesini talep etmişti. Anayasa Mahkemesi, iptal istemini oyçokluğuyla reddetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, "Biz bakanlık olarak görüşümüzü Anayasa Mahkemesine ifade ettik. Takdir Anayasa Mahkemesinin. Hep beraber sonucu göreceğiz" demişti. Tunç, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

"TCK'da 217/a yeni bir suç tipi olarak geçen yasama döneminde ihdas edilmişti, uygulamasına da başlandı. Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu. Halk içinde endişe, korku, panik yaratmaya yönelik ya da kamu düzenini ihlal eden nitelikte bir durum söz konusuysa, bu fiilleri tespit edecek, bunun suç olup olmadığını takdir edecek olan yine bağımsız yargıdır. Bu süreçte maddeyle ilgili iptal davası açıldı Anayasa Mahkemesine. Biz Bakanlık olarak görüşümüzü Anayasa Mahkemesine ifade ettik. Takdir Anayasa Mahkemesinin. Hep beraber sonucu göreceğiz."

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Soner 5 ay önce Şikayet Et
    Sokak ropartajlarini yasaklayin , AYM die kapoatin yada geregini yapin yeter artik be yeter.
    Cevapla
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    CHP yalan atacak ki sazan seçmenlerini avlayabilsin tuh.! şimdi ne yapacak
    Cevapla
  • yazıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Chp bu yasaya karşı çıkmakla kendini korumaya çalışıyor tüm işleri yalan algı çalgı Olduğu için,işsiz kalmaktan korkuyorlar.
    Cevapla
  • Arif 5 ay önce Şikayet Et
    Muhalefet amacına ulaştı, seçimden önce söyledikleri yalanlar ayyuka çıktı. Cumhurbaşkanlığı Seçimini kazancaklarını düşündükleri için aymnin kararı seçime kadar oyalaması yeterliydi.
    Cevapla
  • bir dost 5 ay önce Şikayet Et
    Bu AYM den çıkalım bence. bizi avrupa birliğine almıyorlar ama AYM karar alıyor. hemde oy çokluğu. Nasıl oybirligi olmaz. Acaba kimler ret oyu kullandı.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    uyanda Balıga gidelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...