Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 09.11.2023 03:48 GÜNCELLEME 09.11.2023 09:23
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kanunla, deprem bölgesinde yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili yargı süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

TAHLİYE ENGELLENİRSE KOLLUK KUVVETLERİ DEVREYE GİRECEK

Riskli yapı tespitinin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılmasına imkan sunan kanun kapsamında, riskli yapıların yıktırılması için maliklere tek seferde 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek. Yapıların tahliyesi, engellenmesi durumunda kolluk kuvveti marifetiyle gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm, maliklerin salt çoğunlukla aldığı karara istinaden yapılabilecek.

Uygulama imar planı ve mimari, statik, tesisat ile her türlü fenni mesuliyetin Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca üstlenilmesi ve mülkiyetin belgelenmesi kaydıyla 30 gün içinde yapı ruhsatı verilecek.

Asgari şartları taşıyan ancak ilgili bilirkişilik bölge listelerinde yer almayan bilirkişilerin görevlendirilmesine imkan tanınacak.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    planlı ekonomi tarzı bir şey bu kapitalist sistemle ilgisi yok
    Cevapla
  • burhaqn 5 ay önce Şikayet Et
    bunca yıl çalışıp aldığımız dairelerimiz. ellerimizden alınacak .öyleya 7500 tl emekli maaşımızla nasıl yenileme yapıcağız .. mütehaitler evlerden daireleri satın alacaklar sonrada evi yıktımak için belediyeye muracaat . devlette seyredecek .
    Cevapla
  • Olmuyor olmuyor 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet önce vatandaşa geçici kiralık konut yapsın,vatandaşın kentsel dönüşü giren evi tamamlanana kadar vatandaş o yapılna kiralık konutta kalsın evi teslim edilince oradan ayrılsın ve yeni evine yerleşsin.Sonra digerleri ve sırayla.Bak bu şekilde yapinca çark nasıl kendilğinden döner ve hızlı olur.Bu sefer herkes gönüllü olur.(yeni çıkan yontem yasa tutmaz yine olmadı maalesef )
    Cevapla
  • Maraşlı 5 ay önce Şikayet Et
    Biz millet olarak devlet ten deprem bölgesi olacak devlet in sevkatini ve vatandaşa yardımcı olmasını istiyoruz vatadas çalış mış bir ev almış deprem de ağır hasarlı elinde avcun da birşey yokki 1 milyon para peşin ödeme diyorlar yazık günah hani dünya para toplanmış tı devlet baba lığı göstersin biz evletlarına
    Cevapla
  • Maraşlı 5 ay önce Şikayet Et
    K.Maraş Doğukent mahallesi yerinde dönüşüm için dünya para istiyorlar deprem de milletin evi yıkılmış ev yok bak yok millet perişan birde yerin dönüşüm için hibe ve kredi hariç 1 milyon gibi para ödenecekmiş milletin malı evi eşyası gitmiş fabrikalar hasarlı iş kısıtlı peşin ödeme istiyorlar vadandaş nasıl ödesin vadasaın 1 milyonu olsa gider hazır ev alır 1300. 1600 bir sürü ev var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti