Yeryüzü Doktorları sözün bittiği yerde Gazze’de!

Yeryüzü Doktorları altyapının çöktüğü, hayatın durduğu, sözün bittiği Gazze’de gerek sağlık alanında gerek insani yardım desteğinde tüm imkanlarını kullanıyor.

Yeryüzü Doktorları sözün bittiği yerde Gazze’de!
Yeryüzü Doktorları sözün bittiği yerde Gazze’de!
GİRİŞ 09.11.2023 10:11 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gazze’de 7 Ekim’den beri şiddetinin artarak devam ettiği saldırılarda Yeryüzü Doktorları, Gazze halkının ve hekimlerinin acil yardım çağrısına cevap vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Şifa ve Endonezya Hastanesi’nde doktorlarıyla, hemşireleriyle; şehrin genelinde ise mobil olarak tüm sağlık ve lojistik ekibiyle birlikte yaraları sarmaya çalışan dernek, bugüne kadar 19 bin 406 insanın yanında yer aldı. 27 gündür hava, kara ve denizden saldırılara maruz kalan Gazze’de yüzbinler hastanelere sığınırken şehirde temiz su, yemek, enerji ve yakıt erişimi kısıtlandı; elektrik ve internet erişiminin kopmasıyla dünya ile bağlantısı kesintiye uğradı.

Gazze’nin en büyük hastanelerine tıbbi malzeme yardımı

Sınır kapısında bekleyen insani yardım malzemelerinin bölgeye kısıtlı şekilde girebilmesi sebebiyle Gazze’de yaşanan kriz günden güne büyürken Yeryüzü Doktorları, 20 kişilik ekibiyle şehrin her noktasında gerek sağlık gerek insani yardım çalışmaları yürütmeye devam ediyor. 2015 yılından beri Gazze’de kliniği bulunan dernek geçtiğimiz hafta merkezindeki mevcut tıbbi ve sarf malzemeleri Şifa Hastanesine bağışlarken, Endonezya Hastanesindeki sağlık çalışanlarına scrubs dağıtımı gerçekleştirdi. Yeryüzü Doktorları’nın Endonezya Hastanesinde görev yapan doktorları bugün hastanenin yakıtı bitmesi sonucu tüm müdahalelerin yarım kaldığını bildirdi. Şehirdeki 12 hastanenin hizmet dışı kalmasıyla bölgede tıbbi yardım malzemesine ihtiyaç artarken, ekipler El Nasr Hastanesindeki bebekler için 500 adet bebek bezi dağıtımı yaptı. Bugüne kadar Şifa, Endonezya, El Nasr, Kudüs hastanelerinde ve şehrin farklı noktalarında temel ihtiyaçlara yönelik malzeme dağıtımı gerçekleştirerek halka moral vermeye çalışan dernek, toplamda 750 bebek bezi, 100 hijyen ve hastane kiti de dağıttı.

Sıcak yemek dağıtımı yapıyorlar

7 Ekim’de başlayan saldırılarda Yeryüzü Doktorları tüm ekibiyle birlikte sağlık desteğinde bulunurken aynı zamanda temel ihtiyaca yönelik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Büyükbaş kurban kesimi yaparak 300 aileye dağıtım gerçekleştiren dernek ekibi, 1395 aileye gıda paketi, 900 aileye de ekmek ve su desteği sağladı.

Tedarik merkezi vurulmasına rağmen sahada çalışmaya devam ediyorlar

Dünya Sağlık Örgütünün acil yardım çağrılarına rağmen açılmayan sınır kapısında bekleyen yüzlerce tırın içindeki gıda ve tıbbi yardım malzemeleri Gazze’deki insanlık dramının azalması için şartken, şehrin en büyük tedarik merkezi hava saldırısı sonucu yerle bir oldu. Saldırıdan hemen önce halka dağıtım gerçekleştirmek için merkezde bulunan Yeryüzü Doktorları ekibi saldırıdan dakikalarla kurtuldu. Mevcut deponun vurulmasının ardından malzeme tedariği için gece gündüz şehrin genelinde yeni depolar arayan dernek ekibi, Refah sınır kapısı açılana kadar temin edilen tüm malzemeleri halka ulaştırmaya ve Gazze’nin yanında yer almaya devam edecek.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • CENGİZ 5 ay önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN YARDIM EDENLERDEN. israili ve amerikayı ALLAH'IM C.C. EL-KAHHAR C.C. İSMİ İLE KAHRETSİN. AMİN.
    Cevapla
  • hhüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık neden azgın ahlaksız ve şizofreni bir kavmi çekmek zorundaki?
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Kıskandım. Sağlıkçılar gidiyor da Meb neden desteğe gitmiyor? Kahramanmaraş'a depremzedelere yardım amaçlı iki kere gittim. Yaptığım hizmetin tadına doyamadım. Artık Maraşl'yım diyorum. Meb izin versin, Gazze'ye de gidelim. Nasıl ki Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda bize diğer devlet ve halklardan destek geldiyse, şimdi de yardım etme sırası bizde. Her zaman olduğu gibi.
    Cevapla
  • Levent 5 ay önce Şikayet Et
    ALLAH razi olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"