Binlerce hafız yetiştiren Bayrampaşa Yeşil Camii yenileniyor

Yarım asırdan fazla bir süredir adeta “Hafız Fabrikası” gibi hizmet veren Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursu, deprem hazırlıkları kapsamında yenilenecek.

GİRİŞ 15.11.2023 15:55 GÜNCELLEME 16.11.2023 12:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Binlerce hafız yetişti bu binada. Her yetişen hafız, koşarak gitti Anadolu’nun dört bir yanına ilim ve irfan taşımaya. Yarım asrı aşkın bir süredir yurt içinden ve yurt dışından hafız olmak isteyen Müslümanlara hizmet veren Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursu, artık yoruldu ve yenilenecek. Deprem hazırlıkları kapsamında karot örneklerinin alındığı kurs binasında karar çıktı; bina yeniden inşa edilecek. 

İnşaat faaliyetleri, halihazırda eğitim gören hafızlık öğrencilerinin, cami bölümünün üst kısmına tahliye edilmesi ile başladı. Vatandaşların destekleriyle en kısa zamanda bitirilmesi planlanan projede hedef, hafızları yeni ilim yuvalarına kavuşturmak. 

"VAKİT, YENİLENME VAKTİ"

Sürece dair detayları paylaşan Bayrampaşa Yeşil Camii İlme Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kiracı, “Kursumuz artık yoruldu, vakit yenilenme vaktidir” dedi. İsrafil Kiracı, şunları söyledi: 

“1960’lardan bugüne kadar hizmet veren ve binlerce hafızların yetişmesinde büyük rolü olan Bayrampaşa Yeşil Cami Kuran Kursu’muz artık yoruldu. Bugüne kadar hep halkımız ve kursumuzdan mezun olan öğrencilerimiz sayesinde binlerce hafızın yetişmesine vesile olduk. Yıllar boyunca kursumuz adeta bir ‘Hafız Fabrikası’ gibi çalıştı ve yeni nesillerin yetişmesinde büyük rol oynadı. Bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan başta merhum büyüğümüz Abdullah Ustaosmanoğlu hocamıza ve arkadaşlarına Rabb'im gani gani rahmet eylesin. Şimdi artık, Bayrampaşa Yeşil Cami Kur'an Kursu’muzun yenilenme vakti geldi.

Nasıl ki bugüne kadar olduysa bundan sonra da el birliğiyle; mezunlarımız, mensuplarımız, sevenlerimiz, dostlarımız, cami cemaatimiz ve halkımızla birlikte Kur'an kursumuzu daha güzel bir şekilde hafızlarımızın hizmetine sunabilmek için biz ön hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah binamız tamamlandığında hafızlarımız, yeni dersliklerinde, yeni yatakhanelerinde, yeni yemekhanelerinde ve yeni spor tesislerinde çok daha modern şartlarda milletimizin hizmetine hazırlanacaklar. Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki milletimize ilim ve irfan taşıyacak olan yeni hafızlarımızın yetişeceği kursumuz için vatandaşlarımızın gayretlerini ve desteklerini bekliyoruz. Allah hepsinden razı olsun.”

Yardımda bulunmak için...

Kursun yenilenmesi için başlatılan “Yeşil Cami Yenileniyor” kampanyasına destek olmak isteyen hayırseverler, diledikleri miktarda yardımı şu banka hesabına yapabiliyor:

  • Hesap Adı: YEŞİL CAMİ KURANI KERİM KURSU
  • İBAN: TR54 0020 5000 0009 3612 8000 02

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • aha 5 ay önce Şikayet Et
    hafızları hadis ışığında görmeliyiz, şahsi karanlığımızda onları yorumlamak zülümdür.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    din düşmanları kuduruyor... Böyle yerleri görünce her yerde iftira, karalama ve kusur bulmak için çabalarlar yorumlarda gördüğünüz gibi
    Cevapla
  • Hak 5 ay önce Şikayet Et
    Allah Kuranda ne buyurdu..Asla merak etmezler.. Hafızlık bumudur acaba..
    Cevapla
  • Yiğidin Harman Yeri 5 ay önce Şikayet Et
    Yazık hiç birşey anlamamışsın.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    saçmalıyorsun okuyup anlayanda çok önyargını yık aynaya kendine bak iftira atma
    Cevapla
  • İrfan akbaş Düzce 5 ay önce Şikayet Et
    Bay bilen bilmeden konuşmayınız Türkiye'de hafızlık arapça ve İslami ilimleri uzun zamandır okutan ender kuslardan biri olup biraz araştırırsanız doğru bilgiye ulaşırsınız.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bay bilen,yarın cuma namazını Bayrampaşa yeşil cami veya Arnavutköy yeşil cami de kilmanizi tavsiye ederim.farki anlarsınız. sizin de dediğiniz gibi orada okuyan, okuduğunu anlayan ve anlatan hafızlar yetişiyor.hatta makam ve şan dersleri de veriliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi