Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Libya'da yaraları sarmaya çalışıyor

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Daniel fırtınası nedeniyle sel felaketi yaşanan ve 10 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Libya'da yaraları sarıyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Libya'da yaraları sarmaya çalışıyor
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Libya'da yaraları sarmaya çalışıyor
GİRİŞ 09.11.2023 11:40 GÜNCELLEME 09.11.2023 11:40

Orta Akdeniz'de etkili olan Daniel fırtınası, 10 Eylül'de Libya'nın birçok yerleşim yerinde, özellikle Derne, Beyda, Bingazi, Merc, Taknis, Suse, Mehili ve Verdiyye şehirlerinde büyük bir felakete neden oldu. Sel felaketinde on binden fazla kişinin öldüğü, binlerce kişinin de kayıp olduğu açıklanmıştı. Geniş bir alanda etkili olan afete Türkiye'den birçok sivil toplum kuruluşu yardıma koştu.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yaşanan bu büyük afetten etkilenen Libya halkının yaralarını sarmak için, AFAD koordinasyonunda, TCG Bayraktar ve Sancaktar gemileri eşliğinde, 90 ton temel gıda malzemesini bölgeye ulaştırdı.

Konuyla ilgili konuşan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İnsani Yardım Genel Müdürü Medet Bala, "Libya'da fırtına ve selden dolayı büyük yıkımlar ve elîm can kayıpları yaşandı. Felaketin boyutları çok büyük, binlerce insan yaralandı, binlerce insan evsiz kaldı. Libya milletimiz ve devletimiz için köklü tarihî bağlarımızın bulunduğu bir ülkedir, acılarını yürekten hissediyoruz, Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları olarak gücümüz yettiğince yaraları sarmak için Libya'nın yanında olacağız. Yaşanan afette vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Libya halkına geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri