Bakan Yerlikaya duyurdu: Uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Kırmızı Bülten’le aranan ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "Kompanio Bello" isimli uyuşturucu Kartelinin lideri Dritan Rexhepi yakalandı" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 10.11.2023 11:04 GÜNCELLEME 10.11.2023 11:55
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırmızı Bülten’le aranan ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "Kompanio Bello" isimli uyuşturucu Kartelinin lideri Dritan Rexhepi'nin yakalandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

Aziz Milletimiz bilmesini isterim ki; Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız.

Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan uluslararası Kompanio Bello isimli uyuşturucu karterinin lideri Dritan REXHEPI, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” suçlarından KIRMIZI BÜLTEN ile iadesi amacıyla uluslararası seviyede aranıyordu.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz tarafından uluslararası takibe alınan Zehir Tacirinin İstanbul Havalimanından ülkemize Benjamin Omar PEREZ GARCIA ismine kayıtlı Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edildi. Dritan REXHEPI’ nin yakalanması için hemen Kartel operasyonu yapıldı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerimizce ortaklaşa yapılan çalışmalarla ve İtalyan Polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucu kartel liderinin yeri belirlendi. İstanbul Beylikdüzü’nde yapılan Kartel Operasyonuyla yakalandı

Operasyonu düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Gözlerinden Öpüyorum. Milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taş değdirmesin.

Uyuşturucu Tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla artarak devam edecek.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 65
  • VATANDAŞ 5 ay önce Şikayet Et
    Sen süpersin Baba emin ediyorum gelmiş geçmiş İçişleri bakanlarının içerisinde teksin madem senin gibiler vardı bu ülkede de şimdiye kadar neden getirilmedi bu makama bu millet arkanda yola devam
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kim, hangi ülke arıyor? Arayanlar nasılki teröristleri destekleyip üzerimize salıyorlarsa, bırakın bunlar da onları zehirlesinler. Yakalamayın, kontrolünüze alın.
    Cevapla
  • Hakan er 5 ay önce Şikayet Et
    İçisleri bakanı dışişleri bakanı ve sayın İbrahim Kalın ALLAH omrunuzu uzatsin duamız sizinle
    Cevapla
  • Sedat Antalya 5 ay önce Şikayet Et
    Yalnızca Avrupa'ya satıyorsa bence dokunmayalım derim, hatta teşvik edelim, ama iç piyasaya satarsa vurun kellesini, Avrupa teröristlere destek veriyor insanlarımız ölüyor, bizde bunlara yardım edelim zehirlesinler Avrupa'yı,
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Malesef o uyuşturucuyu Avrupa'da teröre destek olanlar değil gençleri kullanıyor üç beş it için tüm insanlığı suçlayamayız.
    Cevapla
  • Kırsehirli 5 ay önce Şikayet Et
    Uyuşturucu baronlarının devamlı İstanbul'da ne işi var? Ne oluyor böyle? Uyuşturucu konusunda çok büyük cezalar gelmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları