Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı

Mardin'in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, görev yaptığı ilçede adına zeytin fidanı dikilip, mevlit okutularak anıldı.

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı
Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı
GİRİŞ 10.11.2023 21:07 GÜNCELLEME 10.11.2023 21:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Derik Kaymakamlığına 2015'te atanan ve İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016'da teröristlerce makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede bir gün sonra şehit olmuştu.

Safitürk için Derik Kaymakamlığı tarafından Muhammet Fatih Safitürk Camii'nde program düzenlendi. Mevlitte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edildi. Ardından şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına zeytin fidanları dikildi.

Programda konuşan Derik Kaymakamı Evren Çakır, Muhammed Fatih Safitürk’ün şehadetinin 7'ci sene-i devresi için bir araya geldiklerini söyledi.

"KAYMAKAMIMIZ İÇİN 200 BİNİN ÜZERİNDE ZEYTİN FİDANI DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Onun manevi hatırasına saygı göstermek için kendi adının verildiği camide mevlit okutulduğunu belirten Kaymakam Çakır, "Kaymakamımız için burada 200 binin üzerinde zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdik. Şehit kaymakamımızın fikirlerini, projelerini hayata geçirmeye, vurgulamaya gayret ediyoruz. Özellikle onun fikirleri ve projelerinde inşa ettiği dört temel unsuru gözlemliyoruz. Eğitim, sağlık, spor ve özellikle tarım için uğraşıyoruz" dedi.

Programa Derik Kaymakamı Evren Çakır, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Halil Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlüd Taş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Can, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK KİMDİR?

1981 senesinde dünyaya gelen Muhammed Fatih Safitürk doğma büyüme Sakaryalıdır. İlk ve Ortaöğretim eğitiminin ardından kazandığı Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden 2004 senesinde başarılı bir şekilde mezun oldu.

Safitürk, 2005 senesinde Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başladı.2006-2008 seneleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzman Yrd. Olarak görev yaptı.2009 senesinde Kastamonu'nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak görev başlayan Muhammed Fatih Safitürk, 2010 senesinde yüksek lisans eğitimini İngiltere'deki University of Exeter'da tamamladı.

2011-2013 seneleri arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 seneleri arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yaptı.Daha sonraları Derik Kaymakamı olarak görece başlayan Muhammed Fatih Safitürk, son olarak da Derik Belediyesine kayyum olarak atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Muhammed Fatih Safitürk 10 Kasım'da Mardin'de PKK'nın hain saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin İnşallah mekanı cennet olsun İnşallah Selam ve Dua ile
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Şehidimizin ve tüm şehitlerimizin
    Cevapla
  • ber 5 ay önce Şikayet Et
    Mevlam Rahmet eylesin Mekanını Cennet eylesin inşallah.
    Cevapla
  • Yunusi 5 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin inşallah mekanı cennettir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...