Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek hakaret eden şüpheli gözaltına alındı

Gayrettepe'deki bir camide imamın, ölüm yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesinden rahatsızlık duyduğunu anlattığı videoyu sosyal medyada paylaşan şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 11.11.2023 02:01 GÜNCELLEME 11.11.2023 08:58
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cami çıkışı sosyal medyada videolu paylaşım yapan bir kişinin, imamın hutbede yer almamasına rağmen Atatürk'e dua etmesinden rahatsızlık duyup camiyi terk ettiğine yönelik ifadeleri üzerine soruşturma başlattı.

Şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılığın kararının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, paylaşımın yapıldığı rumuzlu sosyal medya hesabının Ahmet B'ye ait olduğunu tespit etti.

Ümraniye'de gözaltına alınan şüphelinin, hakkında "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet'' ve ''Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından işlem yapılıp savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

 

KAYNAK: AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Ts61 5 ay önce Şikayet Et
    Zorla mi sevmek zorundayım bu nasıl akıl tutulması
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Zorla sevmek zorunda değilsin. Sevmediğiniz eski cumhurbaşkanlarından rahatsızlığınızı dile getirmekten sakınca duymuyorsunuz da yenisini sevmek zorundamıyız deseler ne diyeceksiniz?
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sevmemesi değil konu, anayasal düzene hakaret etmiş. Bir kişiye de değil. Ama siz anlamazdan gelmeye devam edin.
    Cevapla
  • zafergülten 5 ay önce Şikayet Et
    Atatürk olmasaydı ,Türkiye nin durumu şu anda ne olurdu,düşünün bir,ben düşündüm---yurdumuz işgalci yavurlar tarafından paylaşılmış olur,eğer düşman tarafından öldürülmemiş yaşıyorsak ,gavurun eğemenliği altında bi nevi esir olurduk.devamlı eziyet ve zülüm görürdük.Atatürk gibi bir liderimiz olmasa düşmanla başa çıkamazdık.
    Cevapla
  • ZEYBEK 5 ay önce Şikayet Et
    ulan başta CHP ve avareleri istemiyor Mustafa Kemal'e dua edilmesine madem öyle CHP her on kasımda rahmetli için mevlüt yapsın kimse engel olmuyor
    Cevapla
  • mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkeye YUNAN gelseydi diyen yobaz artıklarını yorumlarda göre bilirsiniz. bu ülkede DİYANET varsa ATATÜRK ün sayesinde imamların siğortası sosyal güvencesi varsa ATATÜRK ün sayesinde. osmanlı zamanında imamlar halkdan para dilenirmiş geçinmek için ülkesinin geçmişini bilmeyen cahillere ATATÜRK ağır geliyor
    Cevapla
  • Saruhan 5 ay önce Şikayet Et
    CHP'li yobazlar her yerde
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ben hakaret görmedim orda sorsanız düşünce özgürlüğü var dersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi