Evlilik hayalleri kuran adam, sahte gelin çetesine binlerce lira ve altınlarını kaptırdı

Kütahya’nın Emet ilçesinde bir kişi evlenme vaadiyle dolandırıldığı iddia ederek polise başvurdu. Parayı alan kadın lavaboya gitti ve bir daha geri dönmedi. Damat adayının hayalleri suya düşerken olaylla ilgili bir şüpheli yakalandı.

GİRİŞ 11.11.2023 23:36 GÜNCELLEME 12.11.2023 18:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yine sahte evlilik çetesi tarafından dolandırılma vakası yaşandı. Kütahya’nın Emet ilçesi Çerte köyünde evlenmek için kadın arayan bir adam, aracı sayesinde bir kadın buldu. Kadın lavabodan dönmeyince 156 bin TL tutarındaki başlık parasını dolandırıcılara parasını kaptırdığını anladı.

120 BİN LİRA BAŞLIK PARASI VERDİ

İddiaya göre, Emet ilçesi Çerte köyünde ikamet eden H.C (35) isimli şahıs, evlilik için aracı olan H.Ö. isimli şahıs ile buluşmak için Şanlıurfa’ya gitti. Kendini Ayşe olarak tanıtan bir kadınla buluşan ve evlenmeye karar H.C., kadının yanında bulunan ve babası olduğunu söyleyen Abdullah isimli şahsa başlık parası olarak 100 bin TL, H.Ö. ismindeki aracı şahsa ise 20 bin TL verdi.

36 BİN LİRA DAHA VERDİ

10 Kasım’da Abdullah A. ve Ayşe A. ile birlikte Emet ilçesi Çerte köyüne gelen H.C., burada evleneceği Ayşe isimli kadına 2 adet bilezik, 2 adet küpe, bir adet alyans taktı, daha sonra aynı gün Kütahya merkezde bulunan bir kuyumcuda 3 adet Cumhuriyet altını bozdurarak 36 bin TL’yi Ayşe A. isimli şahsa verdi.

LAVABODAN DÖNMEYİNCE POLİSE KOŞTU

O anda lavaboya gitmek için ayrılan Ayşe isimli kadının bir daha geri gelmeyince dolandırıldığını anlayan H.C. polise başvurdu.

BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şahsın ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan polis ekipleri olayla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • çeşitli 5 ay önce Şikayet Et
    parayla saadet olmaz dedikleri..
    Cevapla
  • Derman 5 ay önce Şikayet Et
    Atatürke hakaret etti deseydi daha hızlı tutuklanırdı
    Cevapla
  • ebabil 65 5 ay önce Şikayet Et
    köyünde kız kalmadı evlenecek hiç tanımadığın biriyle evlenirsen böyle olur
    Cevapla
  • Kul insan 5 ay önce Şikayet Et
    Resmi nikah olmadan evlilik yasaklanmalı. İmam nikahı evlilikler garantör kişiler ile mümkün olmalı.Evlendikten sonra üç yıl içerisinde boşanma olursa düğün masraflarının yarısını evli kadın geri ödemeli. Erkekler korunması gerek. Güçlü Erkek ,kadını çocukları korur. Eğer kadın bozulursa toplum bozulur.
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Yazı biraz daha düzgün yazılsa iyi olacak iki kere okumam gerekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"