Saldırı hazırlığındaki bir canlı bomba İstanbul'da yakalandı

İstanbul’da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün sözde Irak vilayetine bağlı EYP uzmanı olan zanlı, patlayıcı düzenekleri ile birlikte yakalandı.

GİRİŞ 12.11.2023 11:46 GÜNCELLEME 12.11.2023 15:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre MİT ve İstanbul Emniyeti tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün sözde Irak vilayetine bağlı EYP uzmanı olan A.J.A. isimli zanlı, patlayıcı düzenekleri ile birlikte yakalandı.

DEAŞ’lı hücre sorumlusunun, örgütün Suriye’de ve Irak’taki saldırılarında kullandığı patlayıcıların tasarımını yaptığı, örgüt mensuplarına da patlayıcı yapımı eğitimi verdiği öğrenildi. Sultanbeyli’de 2 ayrı hücre evine düzenlenen baskında, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilir 5 hazır vaziyette bomba düzeneği, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan çok sayıda basma butonu, el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı çok sayıda elektronik devre elemanı, gizlenmiş vaziyette dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Nevo35 vo35 5 ay önce Şikayet Et
    O bombaları ona münasip yerine monteleyip boş bir yerde uçuş eğitimi yaptırcan...
    Cevapla
  • Yiğdo 5 ay önce Şikayet Et
    Siyonist israil gğndem değiştirecekti elinde kaldı katil sürüsü Lănet olsun onlara ve uşaklarına
    Cevapla
  • dud 5 ay önce Şikayet Et
    yavaş yavaş öldüreceksin bunları.
    Cevapla
  • German 50 5 ay önce Şikayet Et
    Maşallah Elllriniz dert görmesin,
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu dinci terör örgütleri nedne hep müslüman olduğunu iddia edip müslüman vatandaşı olan ülkelerde eyleme kalkışıyor? Yahu gidin kendinizi filistinde havaya uçurun da bir işe yarayın. Tabi nereden geldiği hangi sınırdan geçtiği hangi ülke vatandaşı olduğuna bakarak da tedbir almakta fayda var ama nafile yine biz ümmet düşmanı ilan ediliriz. He canım bir müslüman sizsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti