Doğuştan iki kolu olmayan Ayşe'nin hayat mücadelesi

Konya'da doğuştan kolları olmayan üniversiteli 26 yaşındaki Ayşe Yılmaz, protez kol için başlattığı valilik onaylı yardım kampanyasında mutlu sona ulaşamadı. Asla vazgeçmediğini belirten Yılmaz, okulunu bitirip resim öğretmeni olmak istiyor

GİRİŞ 13.11.2023 13:29 GÜNCELLEME 13.11.2023 13:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Konya’nın Hüyük ilçesinde 9 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen Ayşe Yılmaz’ın doğuştan iki kolu yok. Sol ayağında da kısalık bulunan Yılmaz, hayata küsmedi ve hep meraklı olduğu resim alanında kendisini geliştirmeye başardı. Ailesin desteği ile ilk-ortaokul ve lise eğitimini tamamlayan Ayşe, üniversite eğitimi için de harekete geçti.

Ayşe Yılmaz, 2019 yılında üniversite hayaline kavuştu. Özel yetenek sınavıyla açılan kontenjanla Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü'nü kazanan Yılmaz, hayallerine bir adım daha yaklaştı. Bugün son sınıf öğrencisi olan Yılmaz, okulunu bitirip resim öğretmeni olmak istiyor.

Biyonik protez kol isteyen Ayşe, valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık 6.5 milyon TL maliyetli olan protez kol için 1 yılda sadece 300 bin TL toplanabildi. Hayata küsmeyen Ayşe kampanyanın tekrarı için yeniden başvurmaya hazırlanıyor.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN - KONYA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • vatan sevdalısı 5 ay önce Şikayet Et
    Allahım sen yardım eyle
    Cevapla
  • İbrahim 5 ay önce Şikayet Et
    Allah şifalar versin umarım daha iyisi olur
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allahım Muffak Eylesin İnşaallah Amin ❤️
    Cevapla
  • 42K 5 ay önce Şikayet Et
    MAŞALLAH ALLAH güç kuvvet versin İNŞALLAH
    Cevapla
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    Allahım şifa versin. Tekrar kampanya yapılsın haberle duyurulsun lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri