İsrail'i boykot korkusu sardı! O isimlere para dağıtıyor

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı yapılan yapılan boykotların etkili olduğu ortaya çıktı. İsrail'in dünya genelinde kaybolan itibarını düzeltmek için gazetecilere ve fenomenlere para dağıtmaya başladığı iddia edildi.

İsrail'i boykot korkusu sardı! O isimlere para dağıtıyor
İsrail'i boykot korkusu sardı! O isimlere para dağıtıyor
GİRİŞ 14.11.2023 20:20 GÜNCELLEME 14.11.2023 20:20
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapan İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor. İstanbul, New York, Londra, Paris, Madrid başta olmak üzere dünyanın birçok kentinde İsrail'e karşı protesto gösterileri düzenleniyor. 

Protestolar dünya genelinde İsrail'e ve İsrail mallarına karşı boykota dönüşürken bu uygulamadan ağır yara alan İsrail yönetimi, ekonomisini tekrar canlandırmak için sosyal medya ve gazetecileri kullanmak üzere harekete geçti. 2,5 milyon insanı abluka altına aldığı Gazze'de soykırım gerçekleştiren İsrail, dünya genelinde kaybolan itibarını düzeltmek ve markalarına yönelik uygulanan boykotları ortadan kaldırmak için yeni bir girişimde bulunuyor.

İSRAİL PARA DAĞITMAYA BAŞLADI

Boykotlardan ağır yara alan İsrail, iddiaya göre gazetecileri ve sosyal medyada milyonlarca insana ulaşabilen fenomenleri kendisi için kullanmak üzere harekete geçti. İsrail, para karşılığında fenomenlerin ve takip edilen gazetecilerin kendi adına çalışmasını teklif ediyor.

Siyonist rejim, kişiye göre  30 bin TL'den 250 bin TL'ye kadar para teklif ettiği kişilere, boykot ile bir yere varılamayacağını, İsrail ürünlerin kalitesiyle yarışacak Türk ürünleri bulunmadığını ve bu ürünlerin aslında Türkiye'de üretildiğini söyletmeye çalışıyor. 

İsrail'in para dağıtarak sosyal medya fenomenlerine söylettikleri maddeler şu şekilde sıralanıyor;

  •  Boykot ile bir yere varılamaz.
  •  Ürünlerin kalitesiyle yarışacak Türk markaları yok. 
  •  Onlar İsrail malı değil Türkiye'de üretiliyor. 
  •  Siz boykot ediyorsunuz devlet onlara teşvik veriyor. 
  •  İsrail ürünlerini devlet yasaklasın.
  • Arapların kavgası bizi ilgilendirmez.

ÖDEMELERİN DAĞITILMA ŞEKLİ

Edinilen bilgiye göre İsrail, bu yapılanlar karşısında ödemeleri ise belli kılıflar adı altında yapıyor. Fenomenlere 30 bin TL'den 250 bin TL'ye kadar yapılacak ödemeleri şu şekilde gerçekleştiriyor;

  • İşbirliği
  • Sponsorluk
  • Paraya çevrilebilir pahalı hediye 
  • Oyunlar içinde paraya çevrilebilir oyun parası
  • Varsa kitap, konser, konferans gibi faaliyetlerin satın alınması

1 VİDEO İÇİN 5 BİN DOLAR TEKLİFİ

Geçtiğimiz aylarda Tiktok fenomeni olan Guy Christensen, siyonist bir örgüt tarafından kendisine gönderildiğini iddia ettiği bir e-postayı ifşa etmişti. E-postada, platformda üç milyona yakın takipçisi bulunan Christensen'e, İsrail'e destek sözü vermesi için 5.000 dolar teklif edildiği iddia ediliyor.

Başka bir sosyal medya fenomeni ise kendisinin Filistin yanlısı olmasına rağmen bazı İsrail destekli sayfalarda kendi fotoğrafıyla İsrail destekçisi gibi paylaşımlar yapıldığını söyledi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 193
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    ey yahudi ne yaparsan yap bilinçli inançlı merhametli tüketici sizin mallarınızı almayacaktır. istersen en ucuza sat Devletimizden ricamız İsrail malı sattırmasın Ülkemizde
    Cevapla
  • doğrusu 5 ay önce Şikayet Et
    Devletten bir şey rica edemezsin israil fenomeni olarak nitelenebilirsin yukarıdaki haberi iyi oku haber bile oyun oyuncak oldu artık yalan dolan şeyler
    Cevapla
  • hakan 5 ay önce Şikayet Et
    paraya gerek yok bizim kimlik müslümanları bedavadan çalışıyor zaten
    Cevapla
  • Namyelüs 5 ay önce Şikayet Et
    Para dağıtmanıza gerek yok!Starbusk gibi yerlerde bu işi bedava yapacak sürüyle aymaz var.
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Ortadoğu'da mazlum kanını durdurmak için, En azından Topal karınca olmalı. Safımız belli olsun...!
    Cevapla
  • Faruk 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye iskenderun limanindan hatay ro ro gemisi hayfaya gidiyor marine trafic sayfasina bakin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı