Gaziantep'te zayıflamak isteyen kişiler soluğu obezite kampında alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampında 3 yılda yaklaşık 800 danışan toplamda bin 912 kilo zayıfladı.

Gaziantep'te zayıflamak isteyen kişiler soluğu obezite kampında alıyor
Gaziantep'te zayıflamak isteyen kişiler soluğu obezite kampında alıyor
GİRİŞ 15.11.2023 18:41 GÜNCELLEME 15.11.2023 18:41

Gaziantepli vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için Kasım 2020’den bu yana hizmet veren 27 obezite kampı düzenlendi. Bu bağlamda 795 vatandaşın, 5 gün süre ile boy, kilo ölçüleri ve kronik hastalıklarına göre beslenme programları hazırlandı. Spor etkinlikleriyle danışanların fiziksel açıdan kilo kaybına adapte edildiği bir haftalık süreç, psikolojik eğitimlerle de desteklendi. Bu sayede yüzde 3 ila 5 arasında değişen oranlar üzerinden toplamda bin 912 kilo kaybı sağlandı.

Kilo kaybının programlı ve planlı bir şekilde ilerlediği kampta, 3 yılda Büyükşehir Belediyesi GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Doğru Beslenme ve Obezite ile Mücadele Birimi’nde görev yapan diyetisyenler ve psikologlar ile toplamda 33 bin 408 kişiye ücretsiz beslenme ve psikolojik danışmanlık hizmeti de verildi.

KAMPTA NELER YAPILIYOR?

Obezite kampına dahil olan vatandaşların ilk etapta boy, kilo ölçüleri alınıyor. Alanında uzman doktor ve diyetisyen ekip tarafından hastaların gün içerisinde ateş, nabız, tansiyon ve kan şekerleri düzenli olarak takip edilerek, beslenme programları hazırlanıyor.

Diyetisyenler, psikologlar, hemşireler ve spor koçları eşliğinde eğitimlerin verildiği kampta, danışanlar verilen günlük programların dışına çıkmadan yeterli su tüketerek beslenme programına uygun egzersizler gerçekleştiriyor.

Eğitimler çerçevesinde üyeler, sağlıklı beslenmeyi öğrenerek; porsiyon kontrolünü, yemekleri doğru pişirme tekniklerini, öğün düzenini ve sağlıklı besinleri yaşamlarına dahil ediyor. Günlük yapılan tansiyon ve açlık kan şekeri ölçümlerinin sonucunda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin artması sayesinde danışanların ölçümlerinde gözle görülür düzelmeler elde ediliyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk