HEDEP'li Sezai Temelli’den TBMM'de TSK'ya alçak iftira!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken HEDEP'li Milletvekili Sezai Temelli, büyük bir provokasyona imza atıp Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) alçak iftiralarda bulundu.

HEDEP'li Sezai Temelli’den TBMM'de TSK'ya alçak iftira!
HEDEP'li Sezai Temelli’den TBMM'de TSK'ya alçak iftira!
GİRİŞ 17.11.2023 04:21 GÜNCELLEME 17.11.2023 04:21
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

HEDEP'li Temelli, Türkiye'nin eli kanlı terör örgütüne karşı, kendi güvenliğini sağlamak için düzenlediği sınır ötesi operasyonlara "sınır ötesi işgal girişimi" dedi.

Temelli kan donduran yalan ve alçak iftiralarda hızını alamayıp TSK'nın kimyasal ve nükleer silah kullandığını ima etti.

AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin tepkileri üzerine Temelli, "Göz yaşartıcı bomba da kimyasal silah" gibi garip bir savunma yaptı.

HEDEP'Lİ TEMELLİ'DEN PROVOKASYON

HEDEP Muş Milletvekili Sezai Temelli, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken büyük bir skandala imza atarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonlarına "sınır ötesi işgal girişimi" ithamında bulundu.

Konuşmasında, TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde icra ettiği terörle mücadele faaliyetlerini "işgal" olarak niteleyen ve TSK'nın silah envanteriyle ilgili iddialarda bulunan Temelli'ye, AK Parti ve MHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı Mehmet Muş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hem kendi anayasasından hem de uluslararası hukuktan doğan meşru haklarını kullandığını belirtti.

AK PARTİLİ MUŞ'TAN SERT TEPKİ

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, TBMM'nin görevlendirmesinin ardından tezkerelerle meşru haklarını kullandığının altını çizen Muş, "Bunu da uluslararası hukuktan aldığı güçle yapıyor. Türkiye, sınırlarında ne DEAŞ ne de PKK ve YPG istiyor. Türkiye'nin güneyi, Suriye'nin kuzeyinde bir DEAŞ terör örgütü vardı. Oradaki insanlar yerlerinden edildi ve emperyalist ABD tarafından silahlandırılan PKK, YPG'ye teslim edildi. Türkiye de DEAŞ'ı oradan püskürttükten sonra aynı müdahaleyi PKK, YPG terör örgütlerine de yapmaktadır." diye konuştu.

Muş, Temelli'nin TSK'nın silah kullanımıyla ilgili iddialarına tepki göstererek, "Kaynağı belirsiz, televizyonda birisi bir şey söyledi diye bunun üzerinden topyekun bir şekilde TSK'yı ya da ülkemizi töhmet altında bırakacak ifadelerden lütfen sakınalım. Sayın Temelli siz bir akademisyensiniz, dolayısıyla referans kaynaklarınızın ayaklarının yere basması gerekir." dedi.

HDP'li Sezai Temelli'den TSK'nın operasyonları hakkında skandal açıklamalarHDP'li Sezai Temelli'den TSK'nın operasyonları hakkında skandal açıklamalar

DAHA ÖNCE DE TÜRK ORDUSUNU HEDEF ALMIŞTI

HEDEP Milletvekili Sezai Temelli, PKK terör örgütüne ait kanalına çıkarak alçak iftiralarla Türk ordusunu hedef almıştı. Temelli, "Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor. Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır" demişti.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 242
  • MARDİNLİ 5 ay önce Şikayet Et
    içimizden biri gibi görünebilirler bu sizi yanıltmasın.küfür tek millettir. rengi dili okları vs. sizi şaşırtmasın.zamanı geliyor inşALLAH küllerimizden doğacaz...
    Cevapla
  • Yücel 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kanı bozuk Teröristleri hala mecliste elini kolunu sallayarak gezdirenler utansin.Hicmi babayiğit yok ağzının yerini değiştirecek bu nasıl korkakliktir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Chp yedeği konuşmuş.
    Cevapla
  • insan oğlu 5 ay önce Şikayet Et
    bu ülkeye yeniden jitem gelmeli ve bu gibi köpeklerin kafası bir gece yarısı ansızın kesilmeli!!!
    Cevapla
  • latif 5 ay önce Şikayet Et
    Özgür özelin Roboski olayını kaşıması ve bu bölücünün Kimyasal gazdan bahsetmesi tesadüf değil...bir yerden düğmeye basıldı ve bunlar çemkirmeye başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi