Metin Feyzioğlu: Bunu yapabilsek KKTC akşamüstü tanınır

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, dünya ülkelerinin KKTC'nin konumu ve Türk devleti olmasından dolayı tanımak istemediklerini kaydederek, "Kıbrıs'ı Atlantik veya Pasifik'e taşıyabilsek, KKTC akşamüstü tanınır." dedi.

GİRİŞ 17.11.2023 19:15 GÜNCELLEME 18.11.2023 10:44
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından üniversite yerleşkesinde düzenlenen "Kıbrıs ve Doğu Akdeniz" konferansını, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

KKTC TÜM ŞARTLARI YERİNE GETİRİYOR

Konferansta değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, Türkiye için Kıbrıs meselesi olmadığını, "Kıbrıs" diye bir milli davasının olduğunun altını çizerek, KKTC'nin devlet olmanın tüm şartlarını yerine getirdiğini, dünya genelinde tanınmanın ise devlet olmanın şartlarından biri olmadığını vurguladı.



TÜM BAHANELERİ TÜRK DEVLETİ OLMASI

Devlet olmanın şartlarının Montevideo Konvansiyonu'nda açıkça belirtildiğine ve KKTC'nin bunları karşıladığına işaret eden Feyzioğlu, KKTC'nin tanınmaması için uydurulan tüm bahanelerin arkasında KKTC'nin konumunun ve bir Türk devleti oluşunun bulunduğunu anlatarak şunları söyledi:

"Kıbrıs'ı Atlantik veya Pasifik'e taşıyabilsek KKTC akşamüstü tanınır. Bu adada Kıbrıslı diye bir millet hiçbir zaman olmamıştır. Adada Türk halkı ve Rum halkı vardır. Kıbrıs'ta iki ayrı millet olması dolayısıyla 1960'lardan beri müzakerelerde konuşulan model federasyondur. Eğer bir millet olsaydı o zaman üniter bir devlet modeli görüşülürdü."

Feyzioğlu, Kıbrıs'ta Türkler ve Rumların ortaklığıyla 1960'ta kurulan devleti Rumların bozduğunu aktararak, Rumların en sonuncusu Annan Planı oylaması olmak üzere daha önceki federasyon temelli tüm çözüm modellerine "hayır" dediklerini hatırlattı.

Kıbrıs'ta Türk tarafı ile Rum kesimi arasında oturmuş iş birliği bulunmamasının sorumlusunun Türkiye olmadığını vurgulayan Feyzioğlu, Kıbrıs Türk ve Rum halkının ayrı 2 devlet altında barış, huzur içinde işbirliği ve ticaret yapmasına, hidrokarbon kaynaklarından istifade etmesine ve refahı bölüşmesine engel bulunmadığını söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Fenerbahçe 5 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türk devleti ni tanımak için lobicilik think thank kuruluşu iyi bir dış politika ile olur bunun yolu monşer ler ile olur
    Cevapla
  • Yiğit Uzun 5 ay önce Şikayet Et
    Ve kıbrıs kore gibi değil
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Türk ten rahatsızlar Türk kadar taş düşsün başlarına
    Cevapla
  • Nihat 5 ay önce Şikayet Et
    Ada'm Türk ibaresini kaldıralım demeğe getirmiş.
    Cevapla
  • Turcero 5 ay önce Şikayet Et
    T Ne alakası var. Batı yüzlü diyor. Nice devletçik var Pasifik de ne anayasa ,ne meclis bir de kralı var ama devlet olmuş diyor . Oysa KKTC limanı,ithalatı ,ihracatı,kolluk kuvveti vs ile ilk 100 e girecek olduğu halde sırf Türk devleti diye kurdurulmuyor diyor. Algıda seçicilik başa bela.
    Cevapla
  • Yılmaz DURMUŞ 5 ay önce Şikayet Et
    KKTC 'nin tanınması adımları, öncelik Türk Devletleri ve müteakiben İslam Ülkelerinin bir bir tanımaları halinde diğer devletlerinde tanımalarına vesile olacaktır.
    Cevapla
  • Abdullah Doğru 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyada islam devleti yoktur keşke olabilseydi en son devlet Hazreti Osmanin yönettiği devlettir Hz Ali islamla yönetti fakat birçok sahabe tanımadı hatta onunla savaştılar başta şam valisi Muaviye olmak üzere nedense onun halifeliğini tanımadılar sonundada camide namazda onu şehit ettiler araplar kıbrısı tanımaz Türk devletleride rusyaya bağlı müstemleke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda