Son anket sonuçları açıklandı! İmamoğlu'na kötü haber

Gazeteci Zafer Şahin, Reaksiyon Araştırma Şirketi'nin İstanbul için gerçekleştirdiği son anket sonuçlarını açıkladı. Ankette, 'İmamoğlu'na tekrar oy vermem' diyenlerin oranı yüzde 58 çıktı.

GİRİŞ 17.11.2023 19:52 GÜNCELLEME 18.11.2023 10:26
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Gazeteci Zafer Şahin bugünkü yazısında Reaksiyon Araştırma Şirketi'nin İstanbul için gerçekleştirdiği anketi açıkladı. Yerel seçime kısa bir zaman kala yapılan anket, İstanbul’un 39 ilçesinde yaşayan 18 yaş üzeri bin 105 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirildi.

Şahin'in "İstanbullu bir bahane arıyor" başlıklı yazısında yer verdiği ankette, "İstanbul’da seçim ortada. İstanbullu karşısına doğru ve güvenilir bir alternatif çıkarsa şehrin yönetimini değiştirebilir." ifadelerine yer verdi. 

İstanbulluların en önemli 2 sorun olarak toplu taşıma ve altyapı hizmetleri öne çıkardığı ankette İstanbul’da yaşayanların yüzde 29’u İmamoğlu’nu başarılı bulurken, yüzde 22'lik kesimi ise 'başarısız' olduğunu belirtiyor. İstanbulluların yüzde 25'i de “İmamoğlu ne başarılı, ne de başarısız!” yorumunda bulunuyor.

YÜZDE 58 'İMAMOĞLU'NA OY VERMEM' DİYOR

Anketin en dikkat çekici noktalarından biri ise 'İmamoğlu'nun tekrar aday olması durumunda oy verir misiniz?" sorusunda ortaya çıkıyor. İstanbullunun yüzde 58’i tekrar aday olması durumunda İmamoğlu’na oy vermeyeceğini söylerken, yüzde 42’lik bir kesim ise “Oy verebilirim” şeklinde cevaplıyor. 

AK PARTİ İÇİN UMUT YEŞERTEN RAKAMLAR

Zafer Şahin'in aktardığı bilgilere göre, ankete katılanların 49,4’ü 2024 yerel seçimlerinde oyunu AK Parti’ye vereceğini belirtiyor. CHP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 40.1 oranında kalıyor.

Şahin, anketteki yaş aralığını kapsayan incelemede şu ifadelere yer veriyor;

AK Parti’nin en az oyu 18-24 yaş grubundan alıyor. Bu grupta AK Parti’nin oyu yüzde 32,8… CHP ise 18-24 yaş grubundan yüzde 47,4 oy topluyor.

CHP’nin 25-34 yaş grubunda aldığı oy oranı da AK Parti’nin üzerinde. Bu yaş grubunda CHP oyu yüzde 48,1, AK Parti oyu ise 41,4’te.

Seçmen yaşı ilerledikçe AK Parti oyu da artıyor. 35-44 yaş grubunda AK Parti’nin oyu yüzde 53’e yükseliyor. CHP ise bu yaş grubunda yüzde 37,5’te kalıyor.

45-54 yaş grubunda AK Parti yüzde 58,5. CHP yüzde 32,4.

55-64 yaş grubunda AK Parti 56,4, CHP ise 32,7…

65 yaş ve üstünde ise AK Parti’nin oyu 55,6. CHP bu yaş grubundan sadece yüzde 25 civarında oy toplayabiliyor.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 159
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Sanki iktidar on numara da gelmiş burada İmamoğlu'nu eleştiriyor! O eleştirdiklerinin hepsini iktidar da yapıyor onlara neden bir şey demiyorsunuz? Bizim ilçe belediyesi Akp'de misal. Seçim yaklaşıyor diye her yeri kazdılar. Semtin en işlek meydanını yenileme ayağına kazıp millete eziyet ettiler. Okullar kapalıyken yapabilecekleri işi seçime yakın yapıyorlar. Şimdi bu iş mi yoksa şov mu?
    Cevapla
  • Yavuz 5 ay önce Şikayet Et
    İktidara kurban ol
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Sanki iktidar on numara da gelmiş burada İmamoğlu'nu eleştiriyor! O eleştirdiklerinin hepsini iktidar da yapıyor onlara neden bir şey demiyorsunuz? Bizim ilçe belediyesi Akp'de misal. Seçim yaklaşıyor diye her yeri kazdılar. Semtin en işlek meydanını yenileme ayağına kazıp millete eziyet ettiler. Okullar kapalıyken yapabilecekleri işi seçime yakın yapıyorlar. Şimdi bu iş mi yoksa şov mu?
    Cevapla
  • ek9 5 ay önce Şikayet Et
    oy verme yaşı 24 oması lazım nereyi izlerse ordan etkilenen yaş grubuyla olmaz.
    Cevapla
  • Cüneyt Beyaz 5 ay önce Şikayet Et
    Seçme ve seçilmeyi 18 e düşüren Demirel kınıyorum o zaman
    Cevapla
  • Hasan Basri 5 ay önce Şikayet Et
    Ahh be reis, şu veletlere ne diye seçme hakkı tanıdın ki? Bunların eli de gözü de oynaşta.. bu gençlerin çoğu ne anlar senin yapmak istediğinden? Bunlara alkol, kadın, kız, internet ver tamam alırsın oy'u. İlim, irfan, tarih, bilgi, eğitim, düşünmek, kafa yormak, siyaset, aile, geçim, sorumluluk, inanç gibi kavramlar bunlarda ne arar? Bu 18 yaş'a seçme hakkı olayı yanlıştı, kabul et reis.
    Cevapla
  • ünsal özcan 5 ay önce Şikayet Et
    ittifak sayesinde seçildin.. eline geçen bu fırsattan yararlanıp istanbula hizmet etseydin tekrar seçilebilirdin ama bu fırsatı kaybettin ...tekrar seçileceğini sanmıyorum ......Bundan sonra senin için siyasi hayat kaybetmekle sürecektir CHP ye genel başkan olsanda kazanamazsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!