Başkan Erdoğan'dan son dakika Gazze açıklaması: MİT'i devreye soktuk

Başkan Erdoğan "İsrail’in sivil katliamlarından Hamas’ın elindeki rehinelerin bir bölümü etkilenmiş durumda anladığımız kadarıyla. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar." dedi.

GİRİŞ 18.11.2023 16:02 GÜNCELLEME 18.11.2023 17:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ziyareti dönüşünde uçakta aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

- "İSRAİLLİLERIN DE FİLİSTİNLİLERİN DE ESİR TUTULMASINI İSTEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İsrailli rehinelerin ailelerinin yazdığı yardım çağrısı içeren mektup hatırlatıldı, "Bir insani müdahalede bulunma imkanınız olabilir mi rehinelerden haber almamız hatta kurtarılması noktasında?" sorusu yöneltildi.

"Hamas'ın elinde tuttuğu İsraillilerin ailelerince tarafıma yazılmış mektupta bizim yakınlarının salıverilmesi ile ilgili devreye girmemiz talep ediliyor. Biz İsraillilerin de Filistinlilerin de esir tutulmasını istemeyiz." ifadelerini kullanan Erdoğan, Hamas'ın bu rehineleri bırakmamak gibi bir bakış açısı bulunmadığını ifade etti.

"İSTİHBARAT TEŞKİLATIMIZI DEVREYE SOKTUK, ŞİMDİ ONLAR BU KONUYU ARAŞTIRIYORLAR"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"'Bırakırız' diyorlar zaten. İstedikleri, İsrail tarafından hukuksuzca tutuklanan küçük yaştaki çocuklardan tutun annelerin ve babaların da aralarında bulunduğu tutsakların salıverilmesi. Düşünün İsrail yönetimi 5 yaşındaki çocukları tutuklayacak kadar insanlıktan çıkmış durumda. İsrail'in sivil katliamlarından Hamas'ın elindeki rehinelerin bir bölümü etkilenmiş durumda anladığımız kadarıyla. İşin şöyle bir yönü de var. İsrailli aileler bize bu yöntemle ulaştıklarına göre kendi hükümetlerinden umudu kesmişler. Zaten İsrail'in Gazze'de şu ana kadarki tutumu, kendi vatandaşları dahil orada kim varsa katletmek şeklinde. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz. Netice alabilirsek ne ala."

- "TARİHSEL SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin meselesini bu denli savunan Türkiye gibi bir ülke ve sizin gibi bir lider var mı? 'O da benim ve bizim gibi bu işe asılıyor' diyebileceğiniz biri var mı?" sorusu üzerine, herkesin elinden geldiğince bir şeyler yapmaya gayret ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bu haklı davaya tam desteğinin Filistin'in sesinin duyulmasını sağladığını aktaran Erdoğan, "Bizler tarihsel sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve buna uygun hareket ediyoruz. Niyetimiz halis olduğu için ortaya koyduğumuz tezlerin haklılığına itibar da o derecede artıyor." diye konuştu.

En son İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi'nde de yine bu itibarın sonuçlarını gördüklerini dile getiren Erdoğan, zirvenin sonuç bildirgesini Türkiye'nin önerileri ve tezlerinin şekillendirmesini son derece kıymetli bulduğunu belirtti.

Erdoğan, "Artık hemen hemen her konuda Türkiye'nin ne dediğine tüm dünya bakıyor. Biz de milletimizden aldığımız güçle, Türkiye'nin itibarına yakışır çıkışlar yapıyoruz. Bizim sesimizin gür olmasının temel dayanağı, arkamızda dimdik duran milletimizin güveni ve sarsılmaz desteğidir. Biz bu millete bir söz verdik, dikleşmeden dik duracağız dedik. Bu ülkenin ve kardeşlerinin itibarını, onurunu asla yere düşürmeyiz, her yerde en güçlü biçimde savunuruz." ifadelerini kullandı.

- "BİRÇOK ÜLKE TARAFINDAN ELEŞTİRİLİYOR"

"Avrupa Birliği ülkelerinin bundan sonraki tavrını Gazze konusunda özellikle nasıl değerlendiriyorsunuz? Çünkü Avrupa başkentlerinde kitlesel eylemler her geçen gün artıyor." sorusu üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği ülkelerinin tutumunu göreceğiz. Almanya Başbakanı Scholz'a da dedim. Berlin'de gösteriler vardı. Fransa'da var. İngiltere'de var. Amerika'da var. Beyaz Saray'ın önüne kefenleri getirip yerleştirdiler. Bunlar herhalde dünyaya bir mesaj veriyor. Scholz'a '121 ülke insani ateşkese 'evet' diyor. 40 ülke maalesef çekimserler arasında. Sizi de onların arasında gördük, buna da üzüldük.' dedim. Onun için bizim şimdi yeni yapacağımız tur çok önemli. Bu turda belki dolaşacağız, belki telefon diplomasisiyle sürdüreceğiz ama bu takibi devam ettireceğiz. İsrail'in barbarlığı, orantısız güç kullanımı, pervasızlığı artık birçok ülke tarafından eleştiriliyor."

"ŞU ANDA NATO ÜLKELERİ İÇERİSİNDE KARADA BEŞINCI SIRADAYIZ"

Bir gazetecinin, "Malumunuz İsrail'in zulmü ortada. Netanyahu'nun aslında bu yöntemlerini açıklama yolu da ilginç kehanetler üzerinden ilerliyor. Dolayısıyla siz de geçtiğimiz günlerde 'güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar' dediniz. Çok önemli bir ifadeydi. Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, MİT, İçişleri Bakanlığı, Emniyet'ten çok yönlü ve çok boyutlu operasyonlar görüyoruz. Türkiye neye hazırlanıyor bölgesel ve küresel olarak?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Karabağ'da, Libya'da neye hazırlandıysak, aynı şekilde Türkiye'deki terörle mücadelede Allah'a hamdolsun adeta terörü ortadan kaldırdıysak, yarın bir gün başımıza gelebilecek herhangi bir terslikte eğer güçlü bir orduya sahipsek, güçlü bir polis teşkilatına sahipsek kimse kalkıp da bizimle cirit atamaz. Bunun için her an hazır olmamız lazım. Şu anda insansız savaş uçakları bizim en güçlü olduğumuz alan. Bunun yanında deniz kuvvetlerinde iyi bir yerdeyiz. Karada zaten hamdolsun gayet iyiyiz. Şu anda NATO ülkeleri içerisinde karada beşinci sıradayız. Özellikle komando güçlerimiz gayet iyi, daha da iyi olacak. Buralardan taviz vermemiz mümkün değil. Türkiye daha güçlü bir geleceğe, hep sözünü ettiğimiz Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor.

Coğrafyamızdaki hadiseleri yakından takip ediyorsunuz, bu bölgede güçlü olmak zorundayız. Osmanlı'nın son dönemlerini hatırlayın lütfen. Güçten düştüğü vakit dört bir cepheden saldırılar artmış ve bir cihan imparatorluğu yıkılmıştı. Tarihimizden derslerimizi aldık, alıyoruz. Türkiye, her şeyden önce caydırıcı olacak ki güçlü duruşuyla varlığını sürdürsün. Bunun için her alanda gelişme şarttır. Sadece silah değil, teknoloji de üretmeliyiz. Dostlarımızı üzmemek, düşmanlarımızı sevindirmemek için çok çalışmak ve başarılı olmak zorundayız. Hiçbir ülke endişe etmesin. Çünkü büyük ve güçlü bir Türkiye, dünya barışına hizmet eder. Bunu defalarca kanıtladık ve aynı istikamette ilerlemeye devam ediyoruz. Kimse şüphe duymasın. Dünyanın vicdanı, merhametli yüzü olan Türkiye, gücünü de tüm imkanlarını da insanlık onuru için kullanır."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Resûl ata 5 ay önce Şikayet Et
    Hadislere göre bence İsrail oğullarına acımayalım Yaşlılara çocuklara hastalara karışmayalım geriye kalan itrail terör örgütü eli silah tutan bütün barbarları yer yüzünde silelim
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İsrailli rehineler içi mit devreye mi girmiş? Ben mi yanlış okudum?
    Cevapla
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Esir takası yapılmalı
    Cevapla
  • Erhan 5 ay önce Şikayet Et
    Karada bence 1.yiz. çünkü 1923 ten bu yana savaşıyoruz. Kore'ye gittik , 74 barış harekatını yaptık..aralarda Barış Gücü olarak çok işler yaptık. 40 yıldır PKK yle mücadelemiz var. Asalası var. Suriyesi , Kuzey Irak'ı var. savaş bizim işimiz mesleğimiz olmuş. bu tecrübenin üstüne teknolojimiz ve savaş araçlarımız da iyi olursa zaten elimize kimse su dökemez.
    Cevapla
  • Sahipkıran 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdi onlar düşünsün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu