Uçak restine dikkat çeken yorum: 'Erdoğan'ın bildiği bir sır var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki "Eurofighter Typhoon" restine ilişkin Haber7'ye konuşan emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uçak restine dikkat çeken yorum: 'Erdoğan'ın bildiği bir sır var'
Uçak restine dikkat çeken yorum: 'Erdoğan'ın bildiği bir sır var'
GİRİŞ 18.11.2023 19:00 GÜNCELLEME 18.11.2023 19:00
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Türkiye hava filosunu yenilemek isterken geçtiğimiz gün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bir açıklama geldi. Bakan Güler, Avrupa'nın ortak üretimi olan "Eurofighter Typhoon" tedariki için çalışmalarının olduğunu belirterek "Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya 'evet' diyor, şimdi Almanya'yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya 'Biz çözeceğiz' diyorlar. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz" dedi.

ALMANYA'YA EUROFİGHTER RESTİ

Güler'in açıklaması sonrası Almanya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Eurofighter Typhoon" konusuna ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Eurofighter konusunda Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin hava filosunun yenilenmesi noktasında peş peşe açıklamalar gelirken Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, Türkiye'nin savaş uçağı ihtiyacını ve tedarik meselesindeki gelişmeleri Haber7'ye değerlendirdi. 

"ALMANYA İNGİLİZLERİN BASKISINA DAYANAMAZ"

Türkiye'nin savaş uçağı filosunu yenilemesinin 'Beka' meselesi olduğunu belirten Karakuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki "Eurofighter Typhoon" restine ilişkin "Ben zannediyorum ki sayın Cumhurbaşkanı bunu restini baskı unsuru olarak kullandığını ve Almanya'nın  EuroFighter talebimizi kabul edeceğini düşünüyorum. Almanlar, İngilizlerin baskısına dayanamazlar. İspanyolların da baskısına dayanamazlar. İtalyanlar var onlar da bizi destekliyor." açıklamasında bulundu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANININ BİLDİĞİ BİR SIR VAR"

Cumhurbaşkanının Almanya'da çok net konuştuğunu söyleyen Karakuş, Fransa ile Rafale konusunda da bir anlaşma yapılmış olabileceğini belirterek "Ben sayın Cumhurbaşkanının bir sır olarak bildiği bir şey var diye düşünüyorum." dedi.
 
Fransa'da 100 kadar Rafale savaş uçağı alınabileceğini söyleyen Karakuş, "Fransa göbek atar. F-35 yerine Rafaele'yi almış oluruz." ifadelerini kullandı.

İSVEÇ'LE GRİPEN ANLAŞMASI DA OLABİLİR

Karakuş, "Eurofighter Typhoon" alternatifi olarak çok fazla seçenek olmadığının altını çizerek NATO konusunda Türkiye'nin kararını bekleyen İsveç'e de dikkat çekti. Karakuş, İsveç'le 4.5 Nesil Saab JAS-39 Gripen NG savaş uçağı üzerinde de bir anlaşmaya varılmış olabileceğini belirterek İsveç'in NATO'ya kabul edilmesi sonrası bu yönde bir çalışma olabileceğini söyledi. 

RUSYA VE ÇİN ZOR

Rusya ve Çin gibi ülkelerin de yeni nesil savaş üreticisi ülkelerden biri olduğunu söyleyen Emekli Korgeneral, bu ülkelerden savaş uçağı almanın ise düşük ihtimal olduğunu söyledi. Karakuş "Rusya veya Çin'den uçak almak kolay değil. Batı'yla bütün ilişkini kesmen gerekir o zaman. Sıkıntı oluşturur bize." şeklinde konuştu. 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 113
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar farklı Avrupa jet uçakları alınacaksa , Eurofighter , Rafale , Gripen , Hem Fransa , hem İngiltere , İtalya , İspanya , ki onlar Almanya'yı razı edecekler o zaman İsveç de NATO üyesi olacak sonucu çıkar ki , Artık Türkiye'nin Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi isteğini kabul etmeleri gerekir . Kaz gelecek yerden Tavuk esirgemeyelim .
    Cevapla
  • fatih 5 ay önce Şikayet Et
    acilen kendi uçağımızı seri üretmeliyiz. bu iş çok uzadı. başkasından uçak almak intihar. ne kadar yen i uçak alırsak o kadar gecikecek bu iş
    Cevapla
  • Bilir Kişi! 5 ay önce Şikayet Et
    Burada bilen bilmeyen yazıp çizmiş Sovyet savunma sanayisi soğuk savaşı Batıya karşı çip teknoloji alanında savaşı kayıp etti! Bu konu hakkında Chris Miller kitabını Chip War: The Fight for the World's Most Critical Technology okumayı tavsiye ederim! ABD NATO çip teknolojisi üstün olduğu için savunma sanayi uçakları daha üstün! Çinli komunist boşuna kritik çip teknolojisi göz dikmiyor!
    Cevapla
  • Bilir kişi! 5 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru bir tespit Kamilcim! Çinli Çip üreticisi SMIC 7nm çip üretebiliyor batı hegomonyasında olan Tayvan TSCM ve Güney Koreli Samsung şirketi 3nm üretbiliyor Çin çip teknoloji olarak batıdan 5 sene geride! Biden yönetimi U.S. commerce department Çine üstün son model çip üretim makinasına ihracatına yasakladı! Yani Çin en son model "ASML" çip üretim makinası ithal edemiyor!
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    O zaman Çin , sünger Bob çizgi filmindeki gibi çipin formülü elde etmek için türlü oyunlar çeviren Plankton'a benziyor .
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Almanya ingilizlerin baskısına dayanamazmış. Asıl ingilizler vermez. Bizide yok almanya yok o yok bu diye oyalıyorlar. Çin yada rusyadan alın geçin. 50 yıldır avrupa birliği diye oyalayanlar uçak için kaç yıl bizi oyalarlar. Biz neden bu kadar kolay inanıyoruz. Müslüman bir delikten 2 kere ısırılmaz ama bizimki 100 ü geçti.
    Cevapla
  • Aziz AYDIN 5 ay önce Şikayet Et
    SEVGİLİ PAŞAM . Rusya ve Çin den UÇAK almak batı ile ilişkiyi kesmek demek tir. . diyorsunuz. Evet bu açık...Peki alım için tüm batı daki müttefiklerimizin hepsi de vermezse ne olcak. bu ne demek olur . Bize resmen düşman muamelesi ve yakın bir zamanda savaş açacaklar anlamı olmaz mı .
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Katılıyorum , ABD Katsa yaptırımı demiş , Hepsi ona katılıyor . Belki bir şans vardır , Eurofighter alırız ve AB açılımı sonuç verir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu TSK'ya kimyasal iftirası atan Şebnem Korur Fincancı ile!
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!