İstanbul'da Afet ve Çocuk Çalıştayı düzenlendi

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Biz her daim iyiliğin yanında olma gayreti içerisinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

GİRİŞ 20.11.2023 10:05 GÜNCELLEME 20.11.2023 10:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bağcılar Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Afet ve Çocuk Çalıştayı'nda alanında uzman 77 isim, deprem başta olmak üzere yaşanan tüm afetlerde ve Filistin'de yaşanan katliamdan etkilenen çocukları korumanın önündeki engelleri ve çözüm yollarını masaya yatırdı. Çocuklara yönelik yaptıkları hizmetleri anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Biz her daim iyiliğin yanında olma gayreti içerisinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Bağcılar Belediyesi ve Yetim Vakfı anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bu amaçla Rami Kışlası Kütüphanesi'nde Afet ve Çocuk Çalıştayı düzenlendi. Programa; AFAD Başkanı Okay Memiş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, İHH Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı. 

Alanında uzman 77 isim katıldı

Çalıştaya iştirak eden uzman 77 isim "Afet ve Çocuk Hakları", "Afetler ve Çocuklara Müdahale", "Afetlerde STK ve devlet işbirliği" ile "Afet ve toplumsal bilinç" olmak üzere dört başlığı ele aldı. Konuşmacılar, çocukları afetlerden korumanın önündeki engelleri kaldırmayı ve çözüm yollarını irdeledi. Filistin'de soykırıma maruz kalan Filistinli çocukların durumunu da ele alan uzmanlar hem İsrail'i kınadı hem de çocuklar için neler yapabileceklerini konuştu.

Her daim iyiliğin yanında olma gayretindeyiz

Bağcılar Belediyesi olarak iyiliğin mücadelesinin veren her vakfın yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Bu mücadele insanoğlunun varlığının başladığı dönemden bu tarafa devam ediyor. Bizler de her daim iyiliğin yanında olma gayreti içerisinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Çok kıymetli bir çalıştay. Afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri özellikle çocuk başlığı altında bütün içerikleri detaylı bir şekilde takip edeceğiz. Program sonrasında çıktıların da hayata geçirilmesi adına bu programı kıymetli buluyoruz" dedi.

Çalışmalarımız en üst ölçekte devam ediyor

Şubat ayındaki büyük depreme de değinen Özdemir şöyle devam etti: "AFAD'ımızın öncülüğünde çok büyük bir deprem felaketini omuzlamaya gayret ediyoruz. Ülkemizin bu yükü taşıması konusunda hükümetimizin çok büyük bir çalışma yürüttüğünü ifade etmek istiyorum. Biz de Bağcılar Belediyesi olarak deprem süreci başlar başlamaz kaymakamımızla birlikte hemen afet koordinasyon masasını kurduk. Göreve ilk geldiğimiz sözü tutarak STK İletişim Merkezi'ni kurduk ve bunun bereketini de gördük. STK'larla hızlı bir şekilde iletişime geçtik. Birinci günün akşamında gönderdiğimiz TIR'ların sayısı 20'yi geçti. Bu iletişimi çok önemsiyoruz ve STK'ların faaliyetlerinin, çalışmalarının organize edilmesi konusunda belediyemizin önderliğini önemsiyoruz. TIR'larımızın gönderilmesi, yaşam malzemelerinin tedariği, 1 milyon sıcak yemeğin teminini sağladık. AFAD'ın öncülüğünde arama kurtarma ekiplerimizle iş makinelerimizle bölgede çalışma yaptık. Belediyemizin bütçesi İBB'nin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) bütçesinin yüzde 1'i. Ama biz toplumsal birlikteliği sağlayarak belediyemizin de kaynaklarıyla Malatya Battalgazi ilçemizde içinde anaokulu ve çocuk parklarının da yer aldığı 505 konteynerlik konteynerkentimizi konumlandırdık. İş adamlarımızın koordinasyonuyla 500 çocuğumuza bisiklet gönderdik. Çalışmalarımız en üst ölçekte devam ediyor. Özellikle çocuklarımızla ilgili büyük bir gayretle çalışıyoruz."

Filistin meselesi hepimizin meselesi

Dünyanın büyük bir imtihandan geçtiğini dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Filistin meselesi hepimizin meselesi. Oradakiler yaşamsal bir mücadelenin imtihanından geçerken bizler de kendi imtihanımızı verdiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın büyük gayretlerinin olduğuna şahidiz. Almanya'da bütün dünyanın yüzüne net bir şekilde iki yüzlülüklerini haykırdı. Elinizle olmadı dilinizle, dilinizle olmadı buğz ederek bir mücadele etmemiz gereken bir inanca sahibiz. Elhamdülillah dilimizle verdiğimiz cevapların olduğu bir süreçteyiz. Cumhurbaşkanımız ülkemizdeki adaletsizliklerin, hukuksuzlukların ve müslümanca yaşananın zor olduğu dönemlerde adım adım büyük bir toplumsal faydanın gerçekleşmesine vesile oldu. Açılmaz denilen ibadethanelerin açılmasına vesile oldu. İnanıyoruz ki bu ve benzeri meselelerin de kökten çözülmesi adına ülkemizi hazırladığı bir süreci net bir şekilde görüyoruz."

Gün boyu süren çalıştaya her yaştan ve kesimden çok sayıda kişi yoğun ilgi gösterdi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    eve lazım olan kilim cami ye haramdır. Bağcılardaki çocuklar yırtık ayakkabı ile okula giderken sayın başkan zengin müteahhitlerin özel inşaatlarının temel atma merasimlerinde görünüyor.
    Cevapla
  • paşa 5 ay önce Şikayet Et
    mustafa bey diyin yardım edelim cocuklar ayakkabısız gıdıyosa o hepimizin ayıbı bızde bagcılardayız yardım edelim
    Cevapla
  • VAHYEDDİN ŞENGEL 5 ay önce Şikayet Et
    Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özdemir Bey, her kesime yakın herkesle diyaloğu olan bir Başkanımız. Bağcılar’ın derdiyle derlenen birisi ayrıca bağcılarda yardıma ihtiyacı olan her aileye yardım ediyor ve daha fazlasını yapmanın gayreti içerisinde. Sayın Başkanın kişiliği; mütevaziliği takdire şayandır. Galiba Sayın Başkanı çok iyi tanımıyorsunuz. Mustafa Bey. İyi günler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit