SIM kartı kopyalandı hayattaki tüm parasını kaybetti! Dolandırıcıların yeni hedefi…

Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan bir kripto para fenomeni, SIM kartının kopyalanması ile yaptığı yatırımlarının çalındığını duyurdu.

GİRİŞ 20.11.2023 11:48 GÜNCELLEME 20.11.2023 11:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye’de son yıllarda internet ve telefonla yapılan dolandırıcılık olayları iyice artmış durumda. Dolandırıcıların son kurbanı ise, Coin Mühendisi ismiyle bilinen sosyal medya kullanıcısı oldu. SIM kartının bir GSM bayisinde kopyalanarak ele geçirildiğini iddia eden sosyal medya fenomeni, tüm kripto borsalarındaki parasının çalındığını iddia etti. Coin Mühendisi’nin, yaklaşık olarak 1 milyon dolarının çalındığı iddia ediliyor.

“HAYATTAKİ TÜM PARAMI KAYBETTİM”

SIM kartının kopyalanması ile tüm e-postalarının da ele geçirildiğini ve şifrelerinin değiştirildiğini söyleyen fenomen kripto borsalardan paralarının da çalındığını belirtti. Konuya ilişkin ekran görüntülerini de takipçileriyle paylaştı. Coin Mühendisi, yaptığı açıklamada “Hayattaki tüm paramı kaybettim, lütfen yardım edin. Yetkili kimse hattımı değiştirdiler her şeyim gitti” ifadelerini kullandı.

ACİL ÖNLEM ALINDI!

Paylaşımların ardından bazı borsalar da gönderinin altından yanıt vererek sosyal medya fenomenine destek verdi. OKX ve Bitci gibi borsaların yetkilileri, hesapları güvenli bir şekilde kilitlediklerini ifade etti. Bitget Türkiye, fenomenin çağrısına kayıtsız kalmayarak hesabına bloke koyduklarını iletti. Bir diğer kripto para borsası KuCoin’de duruma ilişkin bir önlem aldığını paylaştı. Borsa, “Sevgili Coin Mühendisi ekibiyle özel kanallardan iletişim halindeyiz. Ayrıca, iletilen KuCoin hesapları alım-satım ve çekim işlemlerine kapalı vaziyettedir. Konu tamamen çözümlenene kadar gerekli destek ve yönlendirmeyi sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Fenomenin avukatı, soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Sosyal medyada ses getiren olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla bir cep telefonu bayiinin sahibi ve şüphelilerin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

YETERLİ DEĞİL

Uzmanlar tek güvenlik yönteminin yeterli olmadığını ve operatörlerin, altyapılarını, sistemlerini düzenli olarak güncellemesi gerektiğini ve güvenlik önlemlerinin sürekli iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

 

KAYNAK: HABER7,
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • ramay 5 ay önce Şikayet Et
    sim kart en önemlisidir. bayiinin çok dikkatli olması gerekir sim kart ikizi çıkarmak kolay olmasada yapılması muhtemel.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkeye disiplin gelmeli kontroller daima yapılmalı ve adalet sistemi yeni baştan düzenlenmeli suçu işliyeni koruyor magdura suçlu muamelesi görüyor
    Cevapla
  • coban 5 ay önce Şikayet Et
    haberde diyor.. cep telefonu bayinin sahibi ve süphelilar tutuklandi, diyor.. haber düzgün okuyun.. yani tehlike cep telefonu veya sim kartlari satan bayilerdir.. simkarti aldiktan sonra mutlaka kayit edilen emaili degistirin.. ve simkart telefon sirketine telefon acin yeni emaili tasdiklemek icin.. malesef her önüne gelene bayilik veriliyor.. kime güvenecegiz bilmiyorum..
    Cevapla
  • Kul insan 5 ay önce Şikayet Et
    Dolar euro kağıt para sahtekarlığı yetmezmiş gibi şimdi de sanal para sahtekarlığı çıktı. Aldanmayın lütfen. İnternet Amerika İngiltere Yahudi siyonist sermaye işbirliği elinde olduğu sürece asla güven olmaz. Altın, Ev, araba, tarla , bağ bahçe madenlerden şaşmam.
    Cevapla
  • sevgi 5 ay önce Şikayet Et
    inandırıcı değil. sadece sim kartın alınınca ne olur ki? ben kendim şifremi unutunca bile giremiyorum. sim kart ile para arasındaki direk ilişki nedir ki? bu haberde bir eksik bildirim olsa gerek.
    Cevapla
  • özlü yorum 5 ay önce Şikayet Et
    şuan da herşey telefona gelen sms ile onaylanıyor. Sana gelmesi gereken onay kodunun hırsıza gittiğini düşün banka hesaplarını boşaltırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri