Filistin'deki çocuklar için saat 21.00'de ışıklar yanıp sönecek

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Gazze'de ve Filistin genelinde yaşayan çocukların "çocukça yaşama hakları için" saat 21.00'de ışık kapatıp açma eylemi gerçekleştirilecek.

Filistin'deki çocuklar için saat 21.00'de ışıklar yanıp sönecek
Filistin'deki çocuklar için saat 21.00'de ışıklar yanıp sönecek
GİRİŞ 20.11.2023 12:45 GÜNCELLEME 20.11.2023 12:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ankara Yardımlaşma Platformu, Gazzeli çocuklar için "Bir Şey Yap" kampanyası kapsamında, bugün saat 21.00'de yurt içi ve yurt dışında ışık kapatıp açma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Platformdan yapılan açıklamada, "Gazze'de İsrail katliamının 44. günü. 13 bini aşkın Gazzeli sivil, İsrail'in savaş suçu olarak kayda giren saldırılarında hayatını kaybetti. Bunlar arasında sayısı binlerle zikredilen çocuk ve bebek yer alıyor." ifadeleri kullanıldı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde "Bir Şey Yap" sloganıyla bir farkındalık kampanyası başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail tarafından işlenen çocuk katliamları sonlanana kadar sürmesini planladığımız kampanya kapsamında ilk etkinlik olarak 20 Kasım Pazartesi günü saat 21.00'de yurt içi ve yurt dışında ışık kapatıp açma eylemi gerçekleştireceğiz. Devam eden günlerde benzer etkinliklerle çocuk ölümlerine karşı uluslararası bir kamuoyu ve küresel direnç oluşmasını arzulamaktayız."

Ayrıca "Bir şey yap" kampanyası süresince üretilen içerik ve görsel materyallerin sosyal medyada #birşeyyap , #dosomething etiketleriyle paylaşılacağı bildirildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dua okuyun dua
    Cevapla
  • Müjdeci* 5 ay önce Şikayet Et
    Bir şeyi dilediği zaman, O'nun buyruğu sadece, o şeye "Ol" demektir, hemen olur. Yâsîn Suresi 82. Ayet
    Cevapla
  • gonyalı 5 ay önce Şikayet Et
    işe yarar sa arabaların ışıklarınıda söndürelim
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Komiklik yapmanın lüzumu var mı şimdi, masumların hayatı sönüyor siz burada ışık yakıp mı söndürelim diyorsunuz..? Yazıklar olsun böyle müslümanlara....
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    boş işler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti
CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz