Gazze’de öldürülen çocuklar için sessiz eylem

“İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığı altında Bağcılar Belediyesi’nde düzenlenen etkinlikte Filistin’de öldürülen çocuklara dikkat çekmek için Başkanlık sahnesi sessizliğe büründü.

Gazze’de öldürülen çocuklar için sessiz eylem
Gazze’de öldürülen çocuklar için sessiz eylem
GİRİŞ 21.11.2023 00:02 GÜNCELLEME 21.11.2023 00:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Partili İstanbul ilçe belediyeleri 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım – 30 Aralık 2023 tarihleri arasında panelden konsere kadar 11 farklı türde etkinliğe imza atacak. Etkinliklerin başlangıcı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” adlı programla başladı. Belediyelerin salonlarında saat 14.00’te eş zamanlı olarak sessiz bir eylem yapıldı.

Çocukların isimleri boş koltuklara yazıldı

Bu amaçla Bağcılar Belediyesi Başkanlık sahnesinde gerçekleşen programda Gazze’de katledilen çocukların isimleri salon koltuklarına yazıldı. Saat 14.00’ü gösterdiğinde de yapılan anonsun ardından “Tay” adlı çizgi film gösterildi. Film süresince çocuk cıvıltıları ile dolması gereken salon, sessizliğe büründü.

Gazze’deki çocukların sesini duyurmak için devlet ve millet olarak Filistin’in yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İsrail’in 75 yıldır sistematik olarak işlediği insanlık dışı bu soykırımına karşı herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz. Bugün anlamlı bir duruş sergiledik. Tarihsel sorumluluğumuzun bilincinde olarak kardeşlerimizin itibarını, onurunu en güçlü biçimde savunmaya devam edeceğiz. Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hakan Taşçı 5 ay önce Şikayet Et
    Selam size çocuk kahramanlar.Sizin kanlarınız.çığlıklarınız.Ahlarınız sizi bu dünyadan koparanları yok etsin inşallah.Bugünün küçüğü yarının büyüğü dediler ve size kıydılar.Haklı davalarına sahip çıkar dediler.Kendileride en güzel çağlarını yaşamasınlar görmesinler.Allahım.amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem