Trenlerde öğretmenlere özel indirim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 24-30 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.

GİRİŞ 21.11.2023 13:02 GÜNCELLEME 21.11.2023 13:08
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğretmenlerimizin haklarının ödenemeyeceğini belirterek, “Öğretmenler Günü Haftasında kıymetli öğretmenlerimize hediye vermek istedik. Yıl boyunca TCDD Taşımacılık tarafından öğretmenlerimize tüm tren seyahatlerinde normalde yüzde 15 oranında indirim yapılıyordu. 24-30 Kasım tarihleri arasında da yüksek hızlı trenlerimiz (YHT) ile anahat trenlerimizde öğretmenlerimize bu indirim oranı yüzde 50 olarak uygulanacak” dedi.

Özel okullardaki öğretmenleri de kapsıyor

Uraloğlu, “Bu uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı veya Bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda halen çalışan müdür ve müdür yardımcıları dahil tüm öğretmenler, uygulama ve araştırma merkezleri dahil tüm yükseköğretim kuruluşlarında çalışan öğretim elemanları ve Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenler faydalanacak” diye konuştu.

Uraloğlu, indirim uygulamasından faydalanabilmek için öğretmen kimlik kartlarının ibraz edilmesinin yeterli olacağını belirtti. 

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Üretelim 5 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için her konuda üretici olmalı, üretmeli, ürettirmelidir.
    Cevapla
  • Ramazan 5 ay önce Şikayet Et
    Kimseye ayrıcalık olmaması lazım.. iyi kötü herkes bı maaş alıyor. Heleki öğretmenler asgari ücret ile gecinenlerin yanında kral gibi. Öğretmen maalesef 2000 yılından önce öğretmen di. Şimdi sıradan bı memur
    Cevapla
  • Muin Honaz 5 ay önce Şikayet Et
    Eskiden öğretmenler herkesten fazla maaş alırdı maalesef ki şimdi maaşları düz memur statüsüne döndü oysaki en kıymetli en üstün meslek
    Cevapla
  • Adem 5 ay önce Şikayet Et
    Hepsi hakketmiyor, devlet herkese yardım ve hizmet politikasını bırakmalı, bazıları iyilik hiç yaramaz tam tersi temeli devlete daha çok düşmanlık yaparlar, onların yüzüne tükürmek daha mantıklı
    Cevapla
  • Muin Honaz 5 ay önce Şikayet Et
    Buna katılmıyorum en kıymetli ve en değerli meslek insanı eğiten öğretmenliktir
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    suv dan inip trene binmezler
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    öğretmenler maaş almıyor mi neden indirim yapılıyor, şu bedavacılığı bırakın
    Cevapla
  • Muin Honaz 5 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka maaşla dünyanın en kıymetli şeyi insan eğitimidır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de 3 gollü galibiyet! Fenerbahçe pes etmedi
Erdoğan'dan İslam ülkelerine Gazze çağrısı: Bu davaya sahip çıkın!