2023 sonuna kadar dünyayı bekleyen 5 tehlike var!

Pandemi, yangın, sel, savaş, deprem derken bu defa da asteroid tehdidi... Hem de 1 kez değil yıl sonuna kadar 5 defa!

2023 sonuna kadar dünyayı bekleyen 5 tehlike var!
2023 sonuna kadar dünyayı bekleyen 5 tehlike var!
GİRİŞ 13.11.2023 14:42 GÜNCELLEME 21.11.2023 14:42

NASA'ya göre; bu sene dünya için tehlike oluşturan tam 5 asteroid var. İyi de zaten güneş sistemimizde gezegenimize çarpma riski olan milyonlarca göktaşı yok mu? Var ama risk hiç bu kadar büyük olmamıştı.

Hatta geçen sene NASA’nın fırlattığı uzay aracı, bir futbol stadyumu büyüklüğündeki Dimorphos adlı bir asteroidin dünyaya çarpmasını engellemişti.

Aralık ayında tehlike oluşturabilecek göktaşları

Önümüzdeki ay bizi bekleyen yeni tehlikeler var. Dünyanın yörüngesinden geçen ve gezegenimize çarpan meteorların ana kaynağı olan Apollo sınıfı asteroid, Londra'daki Golden Gate büyüklüğünde ve 6 Aralık'ta dünyaya en yakın konumuna gelecek.

ABD kongre binası büyüklüğündeki Aten grubu bu asteroid de 20 Aralık'ta bize iyice yaklaşacak. Bunun dışında önümüzdeki aylarda yine birkaç asteroid daha bize yaklaşacak. Ne dersiniz bunu da atlatır mıyız?

Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama