İsrail-Filistin savaşı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'le Hamas arasında varılan ateşkese değinerek, "Rehine takası olumlu bir gelişme. Kalıcı ateşkese vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

İsrail-Filistin savaşı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes açıklaması
İsrail-Filistin savaşı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes açıklaması
GİRİŞ 22.11.2023 15:58 GÜNCELLEME 22.11.2023 16:17
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"- Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan trajedi artık insanlığın tahammül sınırlarını aşmıştır.

- Elini vicdanına koyan herkesin kabul edeceği üzere bu yaşananların (İsrail'in Gazze'ye saldırıları) hiçbiri kendini savunma hakkıyla açıklanamaz.

- Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan trajedi artık insanlığın tahammül sınırlarını aşmıştır. Yaşananların hiçbiri kendini savunma hakkıyla açıklanamaz. Burada savaş suçu, insanlığa karşı suç işlenmektedir. Biz hiçbir şekilde sivillere dönük eylemleri masum ve meşru görmüyoruz. Buradaki liderleri de Müslüman, Hristiyan, Yahudi diye ayırmadan tepki vermeye davet ediyorum.

- Son olaylarla birlikte 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan İsrail ile yan yana barış içinde yaşayacak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyetini hep birlikte tekrar gördük. Sizleri (G20 liderleri) iki devletli çözümün tesisinde inisiyatif almaya çağırıyorum.

- Türkiye olarak, garantörlük dahil kurulacak yeni güvenlik mimarisinde başka ülkelerle birlikte sorumluluk üstlenmeye hazırız. İnsani yardımlarımızı da devam ettiriyoruz.

- Dört günlük insani fasıla ilanı ve sınırlı sayıda da olsa rehine ve tutukluların takası konusunda mutabakata varılması olumlu bir gelişmedir. Kalıcı ateşkese vesile olmasını temenni ediyorum."

HAMAS'LA İSRAİL ARASINDAKİ ATEŞKES ANLAŞMASI

Hamas ve İsrail, esirlerin karşılıklı olarak serbest bırakılması kapsamında 4 günlük geçici ateşkes konusunda anlaştı.

İsrail'le Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasına göre;

  • Ateşkes 4 gün sürecek,
  • Ateşkes, Gazze'nin güneyinde tüm gün, kuzeyinde ise günde 6 saat (10.00-16.00 arasında) uygulanacak,
  • Gazze'nin güneyine de kuzeyine de akaryakıt ve yardım girişine izin verilecek,
  • Kuzeyden Gazze'nin güneyine geçmek isteyenler için Salahaddin Yolu bombalanmayacak,
  • Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.
KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Skut 5 ay önce Şikayet Et
    İsraile batıdan taşınan mühimmata engel olunmalı. israilin hiçbir gücü yok. Abd den besleniyor. Mazlum insanları katletmeye meşru müdafa diyecek kadar aşağılık, yalancı, sinsi planları başka.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    YAHUDİ 3. DÜNYA SAVAŞINI İSTİYOR. 1. DÜNYA savaşından sonra Osmanlı parçalandı Yahudiler Filistine yerleşti. 2. DÜNYA savaşında Filistine göç etmek istemeyen Yahudilerin bir kısmına HİTLER musallat edildi, Avrupadan kovuldular. Filistine göçe zorlandırlar ve İsrail Devleti kuruldu. 3. DÜNYA SAVAŞINDA "Büyük İsrail Devletini" için TÜRKİYEDE DAHİL TOPRAK VE ENERJİ YATAKLARINA KONMAK.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim sabrımızın, tahammülümüzün, dayanma gücümüzün fazla olması Gazzeli masumların, bebeklerin, çocukların ölümüne sebep oldu.
    Cevapla
  • Yunus 5 ay önce Şikayet Et
    Reis kafayı taktı kudüsü alacak 2.kudüs fatihi olacak inşallah.
    Cevapla
  • Asli gerçekler 5 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir somut adım yok rüyasında mı alıyor....
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye eninde sonunda İtrail le savaşa girecek Bugün olmazsa yarın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'