47 yıllık kan davası tatlıya bağlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde 47 yıl önce 13 yaşındaki Mehmet Alpsoy'un öldürülmesinin ardından iki aile arasında başlayan kan davası, bin kişinin katılımıyla verilen barış yemeğiyle sona erdi

GİRİŞ 22.11.2023 20:37 GÜNCELLEME 22.11.2023 21:49
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Mardin'in Midyat ilçesinde 1976 yılında Yeşilöz köyünde Mehmet Alpsoy'un öldürülmesinin ardından Alpsoy ve Aykut aileleri arasında kan davası başladı. 47 yıldır süren kan davası kanaat önderlerinin girişimi sonucu barışla sonuçlandı.

Habertürk'ün haberine göre, ilçedeki bir düğün salonunda verilen barış yemeğine kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu bin kişi katıldı. Yemeğin ardından kan davalı Alpsoy ve Aykut aileleri, salavatlar eşliğinde kucaklaşarak barıştı. Programda mevlit okundu, dualar edildi.

Programa, Mehmet Beşir Aksoy, kanaat önderleri Abdullah Taş, Mehmet Sat Çelebi, Mehmet Ata Çelebi, Belediye Başkan Adayı Seyfettin Alpsoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, her iki aile fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"SULH ALLAH'IN EMRİDİR"

Barış yemeğinde konuşan Seyfettin Alpsoy, programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, "Köyümüzde beş familya yaşıyor ve hepimiz de kardeşiz. Bütün köylülerimizden Allah razı olsun. Bu barış sürecinde hepsi bize destek oldular, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Programımıza katılan tüm misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Barışımız köyümüze ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Mehmet Beşir Aksoy da, ailelerin tutumlarının örnek alınması gerektiğini belirterek, "Allah Kur'an-ı Kerim'de sulhun, barışın hayır olduğunu bize söylüyor. İnsanların birbirini sevmesi lazım. İnsanlar birbirini severse dünya güzelleşiyor. İnsan öldürmeyle, kavga ile bir yere varılamaz. Bundan dolayı Allah bize 'Barışta hayır vardır, kendi aranızda barışın, mümin kardeşinizi yalnız bırakmayın' diyor. Sulh adalettir, nasihattir. Sulh İslam'ın kardeşliğidir, sulh Allah'ın emridir. Çok mutlu olduk bu iki ailenin barışmasından dolayı. Keşke herkes bu iki ailenin bu tutumunu örnek alsa ve barışsa" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • BOZKURT İBRAHİM 5 ay önce Şikayet Et
    IRKÇILIK, KAFATASÇILIK MÜSLÜMANLAR ARASINDA EN BÜYÜK FİTNELERDEN BİRİDİR. SİYONİST ÇAKALLAR VE ERMENİ PKK İTLERİ BU ÜMMETİ BÖLMEK VE ÇATIŞTIRMAK İÇİN HER PİSLİĞİ DENEYECEKTİR. KÂFİRE KARŞI AŞILMAZ BİR DAĞ GİBİ BİRBİRİMİZİN KARDEŞİ OLMAMIZ LAZIM. BU COĞRAFYADA BAŞIMIZA GELEN HER PİSLİĞİN ALTINDA SİYONİST YAHUDİLER VE ONLARIN KUKLASI amerikan kâfiri VARDIR. SÜLHUNÜZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN.
    Cevapla
  • şorizbah 5 ay önce Şikayet Et
    Rabbim zalimin fitnesinden korusun. ümmeti Muhammed i sav mi birleştirsin inşallah
    Cevapla
  • 5.Familya 5 ay önce Şikayet Et
    Irk ıslahı için bölgede kan davası yaygınlaştırılmalı.
    Cevapla
  • Kara 5 ay önce Şikayet Et
    Senin gibi Yahudi ırkımı yerleşsin oralara?
    Cevapla
  • Hasan ali 5 ay önce Şikayet Et
    Bu köyde 5 familya yaşıyor. FAMILYA nedir,
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Familya aile demek kardeşim
    Cevapla
  • Xalid 5 ay önce Şikayet Et
    Aile demek
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olur inşallah çünkü barıştan başka çare yok inşallah başkalarına ders olur müslümanlar kaynaşır kardeş olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı