MSB'den KAAN açıklaması: İlk uçuş için geri sayım

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Milli Muharip Uçağı KAAN'ın ilk uçuşunun 27 Aralık'ta yapılmasının planlandığını açıkladı.

GİRİŞ 23.11.2023 12:06 GÜNCELLEME 23.11.2023 12:48
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Milli Muharip Uçağı KAAN’a yönelik de bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “KAAN’ın ilk uçuşunun 27 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Takvimlendirmeye göre, yerli motor 2028’de hazır olacak, 2032’ten itibaren de KAAN’ın envantere girmesi bekleniyor” dedi.

Bir gazetecinin KAAN’ın NATO’ya uyumuna ilişkin sorusu üzerine kaynaklar, yerli ve milli savunma sanayii ürünlerimizin tamamı NATO standartlarının üzerinde üretildiğine dikkati çekti.

MSB'den son dakika açıklama: Almanya'dan hangi model ve kaç tane Eurofighter alınacak?MSB'den son dakika açıklama: Almanya'dan hangi model ve kaç tane Eurofighter alınacak?

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • OSMAN GENÇ 4 ay önce Şikayet Et
    İnşallah başaracağız. Türkiye'nin geleceği bu projeye bağlı. Bu uçak uçtuğunda ülkemiz süper güç olacak ve bütün Ortadoğu, Afrika ve doğu ülkeleri uçaklarını bizden alacaktır. İşate o zaman sıra atom bombasını yapmaya gelecek. Eğer atom bombasını yapmazsak gücümüz yarım kalır. DEVRİM otomobilinin yapılmasını isteyen bir cumhurbaşkanımız olsaydı bugün ülkemiz çok daha gelişmiş olurdu.
    Cevapla
  • Antepli 5 ay önce Şikayet Et
    uçak hızlı yaparlar ama önemli olan hatasız olması devrim önümüzde bir tecrübe ülkenin içinde O kadar hain varki senin hata yapman için pusuda bekliyor
    Cevapla
  • Durağı Olmayan Yol 5 ay önce Şikayet Et
    envartere girmesi hep 2032 idi birde kağıttan uçak yapılmıyor buna şükretmesini bilmek lazım eski Türkiye ye göre uzay cağında ilerliyoruz
    Cevapla
  • Thunder 5 ay önce Şikayet Et
    Togg da yaptık..trenlerle geliyor yurtdışından.hamdolsun.ucuyoz
    Cevapla
  • Ölme eşek ölme 5 ay önce Şikayet Et
    Hani 2028 ‘de Envantere girecek ve İlk 20 uçak Ve sonraki yıllarda Sayı 100 çıkacaktı - Şimdide çıkmış 2032 diyor -
    Cevapla
  • İlhamettin 5 ay önce Şikayet Et
    Gerçek ten sizleri anlamak çok zor ama sizleri takdir ediyorum.neden biliyormusunuz zamana göre çok iyi kıvırıyorsunuz.
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Türkistan devletleri ile birlikte de ortak bir uçak modeli tasarlayabiliriz . Türk Kartalı gibi bir uçak olabilir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?