Ali Erbaş: Raşit Küçük hocamızın hizmetleri öldükten sonra da devam ettiriliyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefatının birinci yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

GİRİŞ 23.11.2023 12:45 GÜNCELLEME 23.11.2023 18:00

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Prof. Dr. Raşit Küçük Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, bazı insanların vefat ettikten sonra da hizmete devam ettiğini, Küçük'ün de bunlardan biri olarak hizmetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Peygamber Aşığı: Raşit KüçükPeygamber Aşığı: Raşit Küçük

Prof. Dr. Küçük'ün, üniversitede hocası olduğunu aktaran Erbaş, hocanın öğrencilik döneminde ve sonrasında da kendilerine rehberlik ettiğini, akademik çalışmalarda da kendilerini yönlendirdiğini ifade etti.

Sakarya Üniversitesinde görev yaptığı dönemde de Küçük'ün "Sevgi Medeniyeti" kitabını öğrencilerine okuttuğunu belirten Erbaş şunları kaydetti:

"Cenab-ı Hak, hem Raşit Hoca'mıza hem daha önce rahmet-i Rahman'a kavuşan bütün hocalarımıza merhametiyle muamele eylesin inşallah. Peygamberimize komşu eylesin. Alimler, peygamberlerin varisleridir. Peygamber varisi olan bütün alimlerimizin yolundan gitmek de biz talebelerine nasip olsun inşallah."

- PROF. DR. KÜÇÜK'ÜN HAYAT HİKAYESİ VE HİZMETLERİNİN ANLATILDIĞI BELGESEL GÖSTERİLDİ

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ayrıca eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof. Dr. Raşit Küçük'ün ailesi adına Prof. Dr. Suat Mertoğlu da birer konuşma yaptı.

Daha sonra Küçük'ün hayat hikayesinin ve hizmetlerinin anlatıldığı belgeselin kısa gösterimi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın, okunan hatimlerin duasını yapmasının ardından katılımcılar Prof. Dr. Raşit Küçük Fotoğraf Sergisi'ni gezdi.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"