Vanlı anneler HDP İl Başkanlığı önündeki direniyor! '8 yıldır arıyorum ama vermiyorlar'

Van'da çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.

Vanlı anneler HDP İl Başkanlığı önündeki direniyor! '8 yıldır arıyorum ama vermiyorlar'
Vanlı anneler HDP İl Başkanlığı önündeki direniyor! '8 yıldır arıyorum ama vermiyorlar'
GİRİŞ 23.11.2023 16:17 GÜNCELLEME 23.11.2023 16:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, "Evlat nöbetindeyiz", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Şehidime dokunma, onlar bize emanet", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazılı dövizler taşıdı.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak il başkanlığı binasının önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Kızının 2012'de kaçırılarak dağa götürüldüğünü belirten Nazlı Sancar, kızına kavuşmak için yıllardır eyleme katıldığını söyledi.

Eylemlerinin devam edeceğini aktaran Sancar, duygularını şöyle dile getirdi:

"12 yıldır bu katillerin, zalimlerin kapısındayım. Sesimizi bastırmak için müzik açıyorlar. Ama onlar annelerin sesini bastıramazlar. Anneler güçlüdür. Allah'ın izni, devletimizin gücüyle hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız. 47 evladımız geldi, ailelerine, sıcak yuvalarına kavuştular. HDP'lilerin çocukları sıcak odalarında, yataklarında yatarken bizim çocuklarımızı dağlarda, mağaralarda ölüme mahkum ediyorlar."

Sekiz yıldır oğlundan haber alamadığını dile getiren Eyüp Baran da "Çocuğumu evin önünden kaçırdılar. 8 yıldır arıyorum ama vermiyorlar. Ölünceye kadar çocuğumun peşinden gideceğim. Eylemime devam edeceğim. Oğlum, gel oralar boştur. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • kazım 5 ay önce Şikayet Et
    Bu annelerin çocuklarını kaçır ve ABD finoluğu yap..Bu anneler çocuklarının kaçırılmasını HDP'nin organize ettiğini düşünüyor ve Bu sebeple HDP binası önünde oturuyorlar..Peki HDP milletvekillerinin çocukları neden dağda değil?
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Bir Kürt olarak söylüyorum. HDP aynı CHP gibi Kürt düşmanıdır. Batılı ülkeler mi bizi sevecek
    Cevapla
  • Kemal 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeden katılanları kurtarabilirsek geri kalanları daha rahat yokedebiliriz.
    Cevapla
  • bülent duman 5 ay önce Şikayet Et
    allah razı olsun sizden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...