Türkiye'den savaş doktrinini değiştirecek hamle! Son 1 ay kaldı

Yerli savaş uçağımız Kaan'ın 27 Aralık'ta gerçekleşecek ilk uçuşunda Türkiye'nin savaş doktrinini değiştirecek bir sürpriz hamle yapacağı öğrenildi.

GİRİŞ 24.11.2023 14:50 GÜNCELLEME 02.12.2023 12:16
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin uzun yıllardır hasretini çektiği bir hayali daha gerçekleşiyor. Türkiye ilk yerli savaş uçağı Kaan'ın ilk uçuşuna hazırlanıyor. Kaan'ın ilk uçuşunu gerçekleştireceği gün ise Türkiye'nin savaş doktrinini değiştirecek teknolojik bir sürpriz yapacağı ortaya çıktı.

İLK UÇUŞ 27 ARALIK'TA

Tam boy statik testinde üzerine uygulanan yüklere karşı dayanıklılığını ortaya koyan Kaan'ın, aralık ayı başında hızlı taksi testlerine başlaması, 27 Aralık'ta ise ilk uçuşunu gerçekleştireceği açıklandı. 



Takvimlendirmeye göre, Kaan için üretilecek yerli motor 2028’de hazır olacak. Milli Muharip Uçak Kaan'ın 2032’ten itibaren de envantere girerek Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılması bekleniyor.

İLK UÇUŞ'TA BÜYÜK SÜRPRİZ

İlk uçuş için gün sayan 5. nesil teknolojiye sahip KAAN'la birlikte Türkiye'nin savaş doktrinini değiştirecek bir hamleye imza atacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre 27 Aralık'ta Kaan'la birlikte yerli SİHA Anka-3 ve ilk yerli insansız savaş uçağımız Kızılelma da havalanacak.

Kaan'ın pilotu havada insansız hava araçlarını koordine edecek. KAAN pilotu özel bir kaskla SİHA'lara havada komut verecek. SİHA'lar önden hedefe gidip görüntü alacak ve belirlenen ön mevzileri vuracak. ANKA'dan fırlatılabilen Süper Şimşek ise düşman geri hattını imha edecek. KAAN havada olduğunda kendisine verilen görev haricinde ANKA 3 ve KIZILELMA uçaklarının da kontrol görevlerini üstlenecek.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 163
  • Çok hoşş 4 ay önce Şikayet Et
    Eğer Bu Plan devreye girerse , Savaş Tarihi ile Harp Devrimi olur -
    Cevapla
  • Mustafa Akın 5 ay önce Şikayet Et
    Bu çok acaip bir şey. Gavurları bayağı düşündürecek.
    Cevapla
  • Karamanoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Bu uçağı dört gözle bekliyorum. Kendi adıma çok mutlu olacağım. Haydi bismillah
    Cevapla
  • Kaya 5 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederiz emeği geçenlerden Allah razı olsun başarıların devamını dileriz Allah muvaffak eylesin .. Ülkemle gurur duyuyorum elhamdülillah
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu düzen böyle gidecek zannediyorsunuz, teknoloji bir kaç seneye çökecek, yani 2032 deki kaan bir işe yaramayacak, şu an envantere ne giriyorsa o bizim, gerisi hikaye
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    kardeş 50 yıllık f4 hala kullanımda kafayı mı yedin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler