Dünyaca ünlü aktör Travis Fimmel Ayasofya'yı gezdi

"Vikings" dizisinde Kral Ragnar karakteriyle tanınan ünlü Hollywood oyuncusu Travis Fimmel, turistik gezi amaçlı geldiği İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ile bir araya geldi.

GİRİŞ 25.11.2023 03:28 GÜNCELLEME 25.11.2023 10:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ünlü oyuncu, Mumcu ile birlikte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ve Ayasofya Tarihi Müzesi'ni gezdi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'nin tarihi ve mimarisi hakkında bilgi alan Fimmel, ardından Ayasofya'nın zengin tarihini dijital olarak ziyaretçilere sunan Ayasofya Tarihi Müzesi'nin atmosferini deneyimledi.

Ünlü oyuncuya gezide eşlik eden Bakan Yardımcısı Mumcu, basın mensuplarına, "2023'te Türkiye'ye gelen turist sayısında rekor artış yaşandı. Bu rakamları elde etmemizde, Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un girişimleriyle 2019'da kurduğumuz Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) büyük katkısı var. Ülkemizi dünyada en yoğun tanıtım yapan ülke konumuna getirdik. 200 farklı pazarda tanıtım yapıyoruz. Anadolu'nun zengin geçmişi, Türkiye'yi uluslararası film endüstrisi için de çekici bir destinasyon haline getiriyor. Bu potansiyeli değerlendirmek için film endüstrisine yönelik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ülkemizin dünyaca ünlü yıldızların tercihleri arasına girdiğini görmek bizleri çok memnun ediyor. Tanıtım faaliyetlerimizin karşılığı alıyoruz." dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yürüttüğü Türkiye'yi tanıtım çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiye'nin sahip olduğu kültürel miras, Hollywood sinemasının ünlü oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcıları başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden gezginin dikkatini çekiyor.

 

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Titinbey 5 ay önce Şikayet Et
    adam mizacı öyle oldugu için ellerini birleştirmiş yoksa üstün gördüğü için degil. fakat o bile yanlış tabi
    Cevapla
  • mhgunes23 5 ay önce Şikayet Et
    Dolayısıyla bizim Allahın evine gelenleri rencide değil teşvik etmemiz gerekir.Bizim gibi müslümanları görüpte etkilenmeyenler belki Allahın Evinden etkilenip müslüman olur.Onun için O kişiye dua edelim.Allah hidayet nasip eylesin diye..
    Cevapla
  • mhgunes23 5 ay önce Şikayet Et
    Önünde (el pençe )dedikodusu yapanlar.Orası Allahın evi ,Müslüman adam camiye girdiğindeki ruh hali öyle olur zaten.O duruş müslmanın Allaha hürmetindendir ve camide de istem dışı olur Orası kişiye nisbet yapma yeri değil kardeşler. Ayrıca Peygamberimiz SAV döneminde Bu şahıstan daha pisleri (Müşrikler) mescide gelip Efendimizle konuşurlardı.Hatta bazıları küçük Abdestini yapardı.
    Cevapla
  • Emre 5 ay önce Şikayet Et
    Adam eli cebinde karıştırıp geziyor, bizimkiler de yanında el-pençe divan durmuş. "Emret paşam" deseydiniz.
    Cevapla
  • hakan 5 ay önce Şikayet Et
    hoş geldin umarim bütün ünlüler gelir ve ziyaret eder. boş yorum yapmayin esnafin ihtiyaci var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk