Batı ve İsrail'in hayallerini suya gömecek proje! Çare Türkiye...

Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmelerle birlikte İsrail'in Kuzey Kıbrıs'ta uygulamaya çalıştığı sinsi plan ve Filistin'deki ablukayı bitirecek çözüm teklifi “Mavi Vatan Doktrini”nin isim babası müstafi Amiral Cihat Yaycı'dan geldi.

GİRİŞ 27.11.2023 06:39 GÜNCELLEME 27.11.2023 11:16
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

 Deniz Kuvvetleri’nde kritik görevler üstlenen, Mavi Vatan doktrini ile FETÖMETRE’nin kâşifi Müstafi Amiral Cihat Yaycı’dan, Filistin’deki ablukayı bitirip Akdeniz’i Türkiye için güvenli kılacak bir çözüm teklifi geldi. Yaycı, Türkiye’nin Libya ile yaptığı deniz yetki anlaşması örneğinin Filistin ile de vakit kaybetmeden imzalanması gerektiğini söyledi. Cihat Yaycı, Antalya-Gazze Koridorunun, Filistin ile Türkiye’yi denizden komşu hâline getireceğini vurguladı. 

FİLİSTİN’E NEFES OLUR
Hamas’ın ısrarla dile getirdiği “Barış için Gazze’de liman inşa edilsin” şartının önemine dikkat çeken Müstafi Amiral Yaycı, “BM Ticaret ve Kalkınma Toplantısında liman projesi kabul edildi. Konuyla ilgili detaylı rapor hazırlandı. 2004’te BM Ticaret ve Kalkınma Toplantısı’nda kabul edildi ve bu yıl nisan ayında konuya dair ayrıntılı bir rapor hazırlandı. Hamas’ın bu konuyu tekrar gündeme getirmesi ablukanın kırılması adına kritik bir çıkış. Gazze Limanı, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkının yanında Filistin’in özgürlük ve bağımsızlık taleplerini de güçlendiren en önemli hamle olur. Filistin’e nefes olacak liman projesi, İsrail’in dayattığı prangaları kırmakla birlikte siyonist emelleri boşa çıkarma açısından da hayati önem taşır. Gazze Limanı’nı bugüne dek sabote eden asıl güç İsrail. Bu aynı zamanda siyonist yönetimin insanlık dışı hukuk tanımazlığının bir diğer göstergesidir” dedi. Kaynak: Mavivatan

TEHDİT SÜREKLİ BÜYÜYOR
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Cihat Yaycı, Filistin-Ankara arasında yapılacak deniz yetki alanlarının sınırlandırması anlaşmasının bölge ülkeleri ve İslam dünyası açısından da tarihî nitelik arz ettiğini söyledi.

“Libya ile yapılan anlaşma Batı’ya kalkan oldu. Filistin’le de imzalanırsa bu bizim için Doğu kalkanı olur” yorumunu yapan Yaycı, projenin önemini şöyle anlattı: Batılı ülkeler, Mısır Ariş Limanı ve Refah Kapısını devre dışı bırakarak Kıbrıs Rum Yönetimini Filistin’in tek bağlantı koridoru hâline getirmeye çalışıyor. Bu aynı zamanda Rumları Ada’nın hâkimi yapma planının da bir parçası. Böyle bir proje Türkiye’yi, Akdeniz’de sınırlandırma ve buradaki zenginliği kendi aralarında pay etme iştahının devamıdır. Bir diğer etkisi ise Rumları ön plana çıkararak İslam dünyasının dayanışmasını kırmayı hedefliyorlar. Beraberinde Filistin’e yardım konvoylarını engellemek ve deniz koridorunu kilitlemek istiyorlar. Gazze’yi işgal etseler dahi Filistin’le acilen deniz yetki anlaşması yapılmalı. Şu an en kritik zaman. Sultan Abdülhamid bunu gerçekleştirdi. Mevcut hükûmet ve Filistin yönetimi de bunu yapabilir. Hiç vakit geçirmeden anlaşıp Gazze-Antalya deniz koridoru hayata geçirilmeli. Deniz yetki alanı sınırlandırması anlaşması bize Kıbrıs adası kadar alan kazandırır. Tarihî bağımız olan Filistin coğrafyası ile siyasi, ekonomik, sosyal ilişkilerimiz artar. Topraklarımız üzerinde süfli emeller taşıyan İsrail ve müttefiklerinin plan ve projeleri çöpe atılır. Özellikle benim görev sürecimde İskele Boğazı’nda yer almaya başlamışlardı. Şu an bizim üslerin etrafını sardılar ve bu tehdit her geçen gün büyüyor. 

“ARZIMEVUT” İÇİN KKTC’Yİ YIKACAKLAR

Müstafi Amiral Cihat Yaycı da Ada’daki tablo için uyardı: Kıbrıs’taki toprak satışları büyük tehdit ve millî güvenlik unsuruna dönüştü. Türk Barış Gücü, bu olaya doğrudan müdahil olabilir. Uluslararası hukuk bize bu hakkı veriyor. Şayet bu topraklar geri dönmezse KKTC’yi yıkma planı mesafe alır. Türkiye ve KKTC iş birliği yaparak Yahudilerin ele geçirdiği toprakları güvenlik sebebiyle tekrar kamulaştırmalı. Çünkü İsrail’in bütün adımları Gazze’de, Golan’da ya da Kıbrıs’ta aynı... Her şey ‘arzımevut’ için... 

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ/ YILMAZ BİLGEN
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • A. Altun 4 ay önce Şikayet Et
    Biran evvel yapılmalı ve uygulamaya geçilmeli, acil elzem durum
    Cevapla
  • Vural çiçek 5 ay önce Şikayet Et
    Mukemel bir fikir hiç zaman geçir meden yapilmali bu itrail ve batıya vurulmuş bir darbe olacaktir bütün hayaları çöp olacaktir
    Cevapla
  • Afyonlu 4 ay önce Şikayet Et
    Bu.siyonist.itlerini.daima.gozlem.altinda.ve.gereken.hazirlik.icerideki.kopekleri.de.takip.edilmeli.gereken.yapilmali
    Cevapla
  • Ersever 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece Kıbrıs'ta değil Türkiye de de , özellikle Güneydoğu ve Doğu Akdeniz bölgemizde Yahudilere hatta yabancılara mülk satışı acilen yasaklanmalı. Sonra Filistin in durumuna düşeriz.
    Cevapla
  • Ayt 5 ay önce Şikayet Et
    EVET DOGRU ÇOOOKK ÇOOOKK ACİLEN KIBRIS'TA Oyun OYNANOR BÜTÜN SATILAN TOPRAKLAR ACİLEN KAMULAŞTIRILMALI AmaçFİLİSTİN GİBİ BÖL PARÇALA YÖNET ..BUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.İNŞALLAH
    Cevapla
  • Dadaş yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Hemen yapimlarıni çok doğru bir karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok