"Silahlı kişileri toplayın" demişti, Valilik'ten açıklama geldi

İYİ Partili Gürban'ı etiketleyerek evlerinin önünde silahlı kişilerin olduğunu söyleyerek "Silahlı kişileri toplayın" çağrısı yapan A.Y.'nin üç suçtan arandığı, şu anda da yurt dışında olduğu tespit edildi.

GİRİŞ 27.11.2023 10:31 GÜNCELLEME 28.11.2023 17:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'la ilgili paylaşım yaptığı için evinin etrafında silahlı kişilerin olduğunu iddia eden kişinin evinin çevresinde herhangi bir güvenlik tehdidinin bulunmadığının tespit edildiğini bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, A.Y isimli bir kişinin X sosyal medya hesabından İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Gürban'la ilgili yaptığı paylaşımlarında, "Silahlı kişiler Bağcılar'daki evimizin etrafında dolaşıyor, devlete çağrı yapıyorum mücadele edin yoksa savaşı bırakıp Türkiye'ye ineceğim son çağrımdır. Silahlı kişileri derhal toplayın son çağrımdır. Tüm devlet kurumlarına sesleniyorum son çağrımdır" ifadelerini kullanması üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığı kaydedildi.

Kimliği ve adres bilgileri incelenen bu kişinin 3 suç kaydının bulunduğu ve başka suçlardan da arandığına yer verilen açıklamada, "Şahsın evinde, ailesiyle yapılan görüşmede ise şahsın ülke dışında olduğu bilgisi alınmıştır. Ayrıca şahsın ikametinin çevresinde, sosyal medya paylaşımına konu olan herhangi bir güvenlik tehdidinin bulunmadığı da tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Envers 5 ay önce Şikayet Et
    İyi partide tiyatro bitmiyorki sonra herşeyin kurgu olduğu ortaya çıkıyor sonuç ceza yok baksa bı perde
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    laf ola beri gele
    Cevapla
  • Fatih... 5 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş sen daha vatandaşının nerede olduğunu bilmiyorsun ailesinden öğreniyorsun.Bu nasıl bi dünya?
    Cevapla
  • aslında 5 ay önce Şikayet Et
    Bilgisi alındı diyor onayladık demiyor. Takip ederler tabi . Milletvekiline tehdit amaçlı birileri korkutma girişimi yapıyor. İYİ parti karışınca fikrinde inat eden kilit adamlara veya gıcık olunanlara böyle yükleme yapar birileri. Bu tip adamları birileri sonradan kullanmak için el altında tutar ama devlet er geç yakalar.
    Cevapla
  • Mesut 5 ay önce Şikayet Et
    Adam yurt disida oldugunu aile soylemis arastirdimizmi araniyorsa saklanmistir siz gidene kadarda silahli kisiler kactiysa
    Cevapla
  • hainler 5 ay önce Şikayet Et
    mit BU İTLERİ bukundukları ülkede KULLANILAMAZ hale getirmelidir. alçak hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar