Eski danışmandan yeni ifşaatlar! 'Oğul' Fatih Akşener'in İyi Parti'deki rolü bakın neymiş

İYİ Parti’de kriz derinleşiyor. Meral Akşener’in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Haber7’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 29.11.2023 15:39 GÜNCELLEME 29.11.2023 17:05
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Taciz ve kayıp para iddialarıyla sarsılan İYİ Parti’de kriz günden güne büyüyor. Parti içi siyasette iki yapılanmanın iddiaları ise krizi derinleştirdi. İYİ Parti son olarak ise FETÖ yapılanması ve kayıp para skandalıyla çalkalanıyor. 

Meral Akşener ve eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli

Meral Akşener’in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Haber7 Muhabiri Dilan Can’a yaptığı açıklamalarda ise İYİ Parti’yi yöneten iki gruptan birinin FETÖ bir diğer grubun ise Akşener’in akrabaları olduğunu iddia etti. Parti içindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin skandal açıklamalarda bulunan Özvarinli, parti içindeki akraba grubunda bulunan Fatih Akşener’inde partiyi yöneten kişi olduğunu ifade etti.

“ESMA BEKAR’IN REFERANSI FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLDİ”

7 ay önce İYİ Parti’den istifa ederken partiyi iki grubun yönettiğine söyleyen Meral Akşener’in eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli, parti içi siyasette yer alan FETÖ yapılanması meselesine ilişkin Esma Bekar ile ilgili Akşener’in üstünde etkisinin yoğun olduğunu ifade etti.

675 Sayılı KHK ile ihraç edilenler listesi 

 

Esma Bekar’ın 2016 yılında FETÖ’den dolayı ihraç edilmesi geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşerken Özvarinli, Esma Bekar’a referans olan kişinin de FETÖ’den ihraç edildiğini söyledi.

Hasan Sami Özvarinli konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Esma Bekar bu FETÖ iltisaklı yapılara yakındır. Esma Bekar'a referans olan insan Cemal Öztaş’tır. Cemal Öztaş’ta FETÖ’den ihraç edilmiştir.” dedi.

“AKŞENER’İN ETRAFINDA FETÖ İLTİSAKLI İSİMLER VAR”

Parti içinde bir FETÖ iltisaklı yapılanmanın olduğunu ifade eden Özvarinli, Yüksel Korkmaz’ın Amerika'da ve Pensilvanya'da FETÖ'nün vakfının kurucusu olduğunu iddia etti. Sami Özvarinli, Meral Akşener ve Yüksel Korkmaz’ın iletişimlerinin 35 yıl önce başladığını ve Yüksel Korkmaz bugüne kadar her an Akşener’in yanında olduğunu ifade etti. 

 

Meral Akşener ve Yüksel Korkmaz 

Akşener’in eski danışmanı Özvarinli,Yüksel Korkmaz, Sakarya Üniversitesi'nde yapılan FETÖ operasyonlarında ihraç edilen, tutuklanan bir insan. Bu insan aynı zamanda 1988 yılında FETÖ evinde kalırken Meral Akşener'le tanıştığını bana bir söyleyen birisi. Hatta İçişleri Bakanlığı'nın kendine tahsis ettiği şoför ve araçla ilgili anılarını bile anlattı. Mustafa Tuna'yı söyledim. Meclisteki personellerin başındaki olan arkadaş. Mustafa Bey'in tweetleri ortada. Bu insanlar Meral Akşener'in makam odasında FETÖ'yle alakalı yapılanmanın temsilcileri gibi.ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener

“FATİH AKŞENER İYİ PARTİ’Yİ YÖNETİYOR”

İYİ Parti’yi yöneten bir diğer grubunda Akşener’in akrabaları olduğunu ifade eden Özvarinli Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in partiyi nasıl yönettiğini anlattı. Meral Akşener’in eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli, Fatih Akşener’in partide resmi bir görevi olmadığını ancak SOBRİNUS isimli ortağı olduğu danışmanlık şirketi üzerinden partinin sosyal medya işlerini yaptığını ifade etti

SOBRİNUS Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Şirketi 

Özvarinli,SOBRİNUS isimli bir araştırma, danışmanlık şirketi gibi. Neslihan Nigiz Ulak ile ortaklar o şirkete de. Fatih Akşener'in bu şirketini ben bilirim. Bunlar İYİ Parti'nin medya ayağını yönetir. Mesela Meral Akşener'in sosyal medyasını yöneten ekip Fatih Akşener'e bağlı çalışır. Ümit Dikbayır'ın poşetlerle para dağıtıldığı dediği ekip de o ekip. Resmiyette adı yoktu ama şirketine resmiyette bir fatura kesiliyordu. Fatih Akşener'e bir ödeme gidiyordu. Netice itibariyle annesinin partisinde medya işlerini yönetiyor.şeklinde konuştu.

AKŞENER’İN OĞLUNDAN MİLLETVEKİLLERİNE TALİMAT!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in resmiyette görevi olmamasına rağmen grup toplantılarına gittiğini, kendisi ile sürekli toplantılar yaptığını ifade eden eski danışman Özvarinli, Fatih Akşener’in milletvekillerine partinin siyasi yönelimiyle alakalı milletvekillerine telkinlerde bulunduğunu söyledi.

Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener

Özvarinli, “Eski milletvekillerine de sorabilirler, Partinin çizgisini liberal demokratik zemine kaydırmak için yani merkez sağ dedikleri yapıya kaydırmak için toplantıları düzenleyen Fatih Akşener'di. Ve bu şekilde telkinlerde de bulunuyordu milletvekillerine. Koca koca milletvekillerine, profesörlere telkinlerde bulunuyordu. Şöyle konuşun, böyle konuşun diye.şeklinde konuştu.

“MASAK İNCELERSE AKŞENER BU İŞİ TOPLAYAMAZ”

Ümit Dikbayır konuşursa Akşener’in bile durumu toplayamayacağını söyleyen Özvarinli, MASAK’ın inceleme yaptığı takdirde Ümit Dikbayır’ın haklı çıkacağını ifade etti, Özvarinli, “Partinin her şeyini yapan, her işin organize eden Fatih Akşener.” diyerek ‘Fatih Akşener’i görmedim’ diyen partililere yüklendi.

Ümit Dikbayır ve Meral Akşener

Eski danışman Hasan Sami Özvarinli, “Hiç mi çarşamba günleri grup konuşmasına gelmediniz. Yalan söylüyorsunuz. Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz ve Fatih Akşener olarak yanlarında da Meral Hanım'ın protokol temsilcisi Sinan Bey ya da Alparslan Bey. Mütemadiyen hem ana binada, hem ek binada. Bu ekip hiç değişmezdi. Hiç mi bunları görmediniz?” ifadelerini kullandı.

Ümit Dikbayır'dan canlı yayında şoke eden iddialar! İYİ Parti çalkalanıyor!Ümit Dikbayır'dan canlı yayında şoke eden iddialar! İYİ Parti çalkalanıyor!

“BEN MAİLLERİ FATİH AKŞENER’E GÖNDERİYORDUM”

Fatih Akşener’in parti politikalarının belirlendiği toplantılara katıldığını ve toplantılara dair kendisine raporlar verdiğini iddia eden Meral Akşener’in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, mailleri Meral Akşener’e değil Fatih Akşener’e gönderdiğini ifade etti.

Özvarinli, Haber7’ye yaptığı açıklamada, “Partinin genel gidişatıyla alakalı birçok maili birçok uyarıyı veyahut da birçok yapılması gerekeni resmi olarak bildirmiş bir insanım. Ben maillerimi Fatih Akşener'in mail adresine attım. Partiyi Fatih Akşener yönetmedi diyenlerden iki yüz küsur tane maili onların önlerine koyarsam ne diyecekler? Meral Hanım'ın ana binadaki makam odasının yan tarafında küçük bir oda vardır. Biz o odada toplantıları yaparak bu işleri organize ettik. O odaya giren herkes Fatih Bey'le tanışırdı, görürdü.” şeklinde konuştu.

“AKŞENER’İN MAKAM ODASINDA FETÖCÜLER BEKLER”

İYİ Parti içerisinde yaşanan krizin FETÖ yapılanması ve Akşener'in akrabalarının yarattığını ifade eden Özvarinli, Akşener’in istifa edeceğini iddia etti.

Eski danışman, Özvarinli, “MHP'yi teslim almak için de aynı oyuna başvurdular. Ve MHP'yi o teslim alamayanlar, kongre süreciyle teslim almak üzere bir plana, tezgaha başvurdular. Meral Akşener de o kongre üstünden teslim almak isteyen FETÖ yapılanmasının şu anda genel başkanlığına oturmuş İYİ Parti'deki yönettiği, etrafını çevirdiği insandır. Bir FETÖ'cüye selam vermeden Meral Akşener'in makamından içeriye giremezsiniz. Onun kapısını FETÖ'cüler bekler. Ben bu cümleyi kurdum. Bu insanları Türk milleti tanısın, milletimiz tanısın.” dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Tual 4 ay önce Şikayet Et
    Tam bir skandal
    Cevapla
  • ooo 4 ay önce Şikayet Et
    İYİ olduklarını düşünen ÜLKÜCÜ Geçinenler ! Hadi buyurun ! Daha ne söylenmesi lazım... Yanlıştan dönmeniz için daha ne duymanız lazım...!.. Vicdanlarınız rahat mı ?
    Cevapla
  • Vatan 4 ay önce Şikayet Et
    Bu haberlerden sonra herhalde bu vatanın yetiştirmiş olduğu savcısı hakimi gereğini yapacaktır zannediyorum.
    Cevapla
  • Misafir hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Devamlı damat aşağı damat yukarı diyordu bazı arkadaşlar ne oldu!!!
    Cevapla
  • insanlık bitti 4 ay önce Şikayet Et
    bu ülkeyi yüz yıldır v at an severler ve mandacilar,hakimiyet altına almak için ca lisdi 80 sene mandacilar 20 yıldır vatanseverler yönetiyor.hwr güzeli kapatan mandacilar açan geliştiren vatanseverler acdi görmeyen kördür
    Cevapla
  • vtd3434 4 ay önce Şikayet Et
    sizinkilerde kürdistan kurulmalı diyenin elini öpüyor vesselam,bakar kör seni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!