Büyük akaryakıt operasyonu! 1 milyon litre...Bakan Yerlikaya duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 46 ilde akaryakıt kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Çengel-3 Operasyonu'nda 91 kişiye adli işlem, 43 kişiye idari işlem yapıldığını, 1 milyon litre kaçak akaryakıta el konulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 30.11.2023 09:34 GÜNCELLEME 30.11.2023 09:34
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Akaryakıt Kaçakçılığına yönelik 46 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen "ÇENGEL-3" Operasyonlarında 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı. 1 Milyon Litre Kaçak Akaryakıta El Kondu. 13 Milyon TL’lik Vergi Kaybı Engellendi

46 İLDE DÜĞMEYE BASILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız Koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa , Van, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere toplam 46 İlde vergi kaybının önlenmesi, standart dışı akaryakıtın neden olduğu çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve suç gruplarının yasadışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla "Çengel-3 Operasyonları" düzenlendi.

Operasyonlarda:
►278 adrese arama yapıldı
1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.
91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı.
Toplamda 20.825.351 TL idari para cezası uygulandı.

13 MİLYON TL DEĞERİNDE VERGİ KAYBI ENGELLENDİ

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede piyasa değeri yaklaşık 13 Milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren Polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum." dedi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Emekli 4 ay önce Şikayet Et
    Ali yerlikaya bu ülke için candır,canandır.Reis sen büyük adamsın adamıda gözünden tanirsin.
    Cevapla
  • @İŞÇİ@ 4 ay önce Şikayet Et
    Ali yerlikayaharikasın
    Cevapla
  • Avcı37 4 ay önce Şikayet Et
    Cezalar çok gülünç !!! Bu işin içinde devlet görevlileri yoksa bilmem ne… olayım :-(( Reis arkandan çok büyük işler yapıyorlar !!!
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Siyasileri tutuklayamadıktan sonra yapılan her müdahale torbacıyı tutmaktan öteye geçmez :D
    Cevapla
  • Hak 4 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi