Cesetleri çarşafa sarılı bulunmuştu, çifte cinayette sır perdesi aralandı!

Muğla'da arazide çarşafa sarılıp iple bağlanmış bulunan cesetlerin Rus uyruklu 42 yaşındaki Irina Dvizova ile kızı 15 yaşındaki Dayana Dvizova'ya ait olduğu kesinleşti. Anne ve kızını, Irina Dvizova'nın eski eşinin öldürdüğü ortaya çıktı.

Cesetleri çarşafa sarılı bulunmuştu, çifte cinayette sır perdesi aralandı!
Cesetleri çarşafa sarılı bulunmuştu, çifte cinayette sır perdesi aralandı!
GİRİŞ 30.11.2023 10:25 GÜNCELLEME 30.11.2023 10:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Muğla'da olay, önceki gün saat 16.00 sıralarında Bodrum İçmeler mevkii Tavşanburnu yolu kenarındaki sarp arazide meydana geldi.

YAKINLARI HABER ALAMADI EVE GİTTİ

Bodrum'da yaşayan ve gayrimenkul işi yapan Irina Dvizova (42) ile kızı Dayana Dvizova'nın (15) yakınları anne-kıza 23 Kasım'da ulaşmayınca Konacık Mahallesi'ndeki evlerine gitti.

EVDE ANNE İLE KIZININ KANINI GÖRDÜLER

DHA'da yer alan habere göre kapı açılmayınca kırarak içeri giren yakınları, koltukta anne-kıza ait olduğunu düşündükleri kan lekesi gördü. Ayrıca ekipler adreste 6 mermi kovanı buldu. Yakınlarının ihbarı üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri anne-kızı bulmak için çalışma başlattı.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Ekipler, bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Adreste tespit edilen bir aracın izini takip eden polis, aramayı İçmeler mevkiinde Tavşanburnu yolu civarında yoğunlaştırdı.

ANNE KIZIN CESEDİ 3 METRE ARAYLA BULUNDU

Araştırma sonucu yol kenarındaki dik yamaçta çarşafa sarılı yaklaşık 3 metre mesafeyle anne ve kızın cesedini buldu. Savcının incelemesinin ardından 2 ceset önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne; oradan da kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ LİTVANYA'DAN GELMİŞ

Ekiplerce yapılan araştırmalar sonucu cinayetlerin şüphelisi Irina Dvizova´nın eski eşi A.K.´nin (46) yaşadığı Litvanya´dan otomobiliyle gelip, 20 Kasım'da Edirne Hudut Kapısı'ndan Türkiye´ye giriş yaptığı tespit edildi.

OTELDE KONAKLAMIŞ

Litvanya´da paralı askerlik yaptığı belirtilen A.K.´nin yapılan kamera kaydı incelemelerinde aracıyla Irına Dvizova´nın evinden çıkıp cesetleri atmak için İçmeler mevkiine gittiği ve 45 dakika o bölgede kaldığı belirlendi. Bodrum´da bir otelde konakladığı tespit edilen A.K.´nin cinayetleri işledikten sonra yanına aldığı oğlu M.K. (5) ile 24 Kasım'da eski eşi Irina Dvizova'ya ait otomobille gittiği Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan önce Fransa'ya ardından da Litvanya'ya döndüğü belirlendi.

ANNEYE 3, KIZINA 2 KURŞUN SIKMIŞ

A.K.'ye ait otomobil ise Bodrum'da park halinde bulundu. Irina Dvizova'nın tabancayla vurulup hayatını kaybettiği ve vücudunda da 3 mermi girişi olduğu, aynı tabancayla vurularak öldürülen Dayana Dvizova'nın vücudunda ise 2 mermi girişi olduğu belirlendi.

SİLAH, ÇÖP KONTEYNERİNDE BULUNDU

Olayın ardından şüpheli A.K.´nin tabancayı çöp konteynerine attığı belirtildi. Ekiplerce şüphelinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

ANNE İLE KIZINI VELAYET İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Bu arada olayda hayatını kaybeden Irina Dvizova´nın müşterek çocukları M.K.'nın velayetini almak isteyen eski eşi A.K.'yle bu konu nedeniyle anlaşmazlık yaşadıkları ve 2022 yılında başlatılan soruşturmanın ardından A.K. hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ifade edildi.

6 AYRI UZAKLAŞTIRMA KARARI

Ayrıca Irina Dvizova´nın başvurusu üzerine M.K. için 2023 yılında da A.K. hakkında 6 ayrı dosyadan uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verildiği ancak şüphelinin bu sürede Türkiye´de olmadığı belirtildi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Ramazan Karataş 4 ay önce Şikayet Et
    Tabancayı nereden bulmuş
    Cevapla
  • Acar 4 ay önce Şikayet Et
    Olur olmaz alınan uzaklaştırma kararları karşı tarafta büyük bir travmaya dönüşüyor sonuç cinnet hali ve cinayet ile bitiyor bu konuda bir araştırma yapılıp yeniden düzenleme yapılmalı
    Cevapla
  • 68 dadaş 1915 4 ay önce Şikayet Et
    Uzaklaştırma eve uygulanıyor devlete girişini engel deyil
    Cevapla
  • Mert 4 ay önce Şikayet Et
    Uzaklaştırma kararını Türkiye’de anlamış değilim ! Uzaklaştırma kararı olan bir insan veya hayvan nasıl karar aldırtan kişiye yaklaşıyor????
    Cevapla
  • recep 4 ay önce Şikayet Et
    Hangi ülkede adalet yok sen bu ülkede mi yaşıyorsun fransa da mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz