İsrail’i yargılatacak dosyaya UCM savcısından ilk yorum! ‘Delil yönünden çok güçlü’

Soykırımcı İsrail’in UCM'de yargılanması için 3 klasörlük delil dosyasıyla Lahey’e çıkarma yapan İstanbul 2 Nolu Baro öncülüğündeki 15 hukukçudan oluşan heyet arasında bulunan Avukat Mustafa Taşbaşı, Haber7 ile kritik bilgiler paylaştı.

İsrail’i yargılatacak dosyaya UCM savcısından ilk yorum! ‘Delil yönünden çok güçlü’
İsrail’i yargılatacak dosyaya UCM savcısından ilk yorum! ‘Delil yönünden çok güçlü’
GİRİŞ 30.11.2023 16:48 GÜNCELLEME 30.11.2023 16:48
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

    Haber7 - ÖZEL

İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'de başlayan katliamları Türkiye'yi harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Şimdi bunun hazırlığı içindeyiz, bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" açıklamasının ardından Türkiye'den hukukçular heyeti Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çıkarma yaptı. 



Çocuk, kadın, yaşlı veya genç demeden sivilleri katleden İsrail'in işlediği suçları raporlayan İstanbul 2 No'lu Baro öncülüğündeki 15 kişilik heyet, 3 bin 5 avukatın imzalı yetki belgesiyle, toplam 3 klasör delille UCM'ye çıkarma yaptı. Türk avukatlar katliamcı İsrail'e dava açılması için başvuruda bulundu.

3 klasörlük delil dosyasıyla Lahey UCM'ye çıkarma yapan  İstanbul 2 Nolu Baro öncülüğündeki 15 hukukçudan oluşan heyet arasında bulunan Av. Mustafa Taşbaşı Haber 7 ile kritik bilgiler paylaştı

UCM SAVCISI: DELİL YÖNÜNDEN ÇOK ÖNEMLİ BAŞVURU!

Türk hukukçuların UCM'ye yaptığı başvuruyla ilgili heyet içindeki avukatların arasında yer alan Mustafa Taşbaşı, Lahey'deki başvurunun detaylarını Haber7'ye anlattı. 



Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) giderek dava açılması için mücadele eden avukat Mustafa Taşbaşı, Amsterdam'a ulaşmalarının ardından bir trafik kazası geçirdiklerini söyledi. Taşbaşı, "Amsterdam havaalanına vardığımızda, kalacağımız otele giderken kiraladığımız aracımızla anayolda bir kaza geçirdik. Hemen çekici çağırmamıza rağmen gelmedi ve yolun ortasında saatlerce mahsur kaldık. Aracın lastikleri patlasa da elhamdülillah kimseye bir şey olmadı." dedi. 

Heyetin suç duyurusu ihbarında bulunmadan önce Amsterdam Büyükelçisi Selçuk Ünal ile büyükelçilikte istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini aktaran avukat Taşbaşı, Orta Doğu Masasından sorumlu savcı Andreas Laursen ile görüştüklerini ve 3 klasör delille müracaatlarını yaptıklarını söyledi.  

Savcı Laursen ile görüşmelerinde dikkat çeken detayı aktaran Avukat Mustafa Taşbaşı, Laursen'in kendilerine "Genellikle yapılan başvurular, eleştiri kabilinden başvurular ama sizin başvurunuz delilli ve bir hukuki mahiyeti olan çok önemli bir başvuru." dediğini belirtti. 

İSRAİL’İ N HESAP VERECEĞİ 4 BAŞLIK

Taşbaşı UCM'nin yetkisinde olan "soykırım", "insanlığa karşı suçlar", "saldırı suçları" ile "savaş suçları"ndan oluşan bu 4 suçun tamamının Gazze'de işlenmiş durumda olduğunu Savcı Laursen'e bizzat aktardıklarının altını çizdi.

İSPANYOL VEKİL VE BM HEYETİYLE TEMAS

Suç duyurusu sonrası UCM çıkışında Filistinli bir grupla karşılaştıklarını söyleyen Taşbaşı, "Bu gruba eşlik eden İspanya'nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili Manu Pineda ile kısa bir sohbet ettik. Malum İspanya Gazze'de işlenen soykırımdan dolayı batı ülkeleri arasında en yürekli ve cesur açıklamalarda bulunan bir ve tek ülkedir." ifadelerini kullandı.

Taşbaşı 24 Kasım'da Hollanda'dan İsviçre'nin Cenevre şehrine geçtiklerini ve Birleşmiş Milletler Cenevre İnsan Hakları Komiserliğini ziyaret ederek Gazze'de yaşanan soykırım hakkında bilgi paylaşımında bulunduklarını da sözlerine ekledi. 

Taşbaşı İsrail'in insanlık ve savaş suçlarına ilişkin UCM'ye yaptıkları başvuruya ilişkin "Niyet hayır akıbet hayır inşaallah. Mazlumun yanında, zalimin ise karşısında olduğumuzu cümle aleme deklare etmiş olduk." şeklinde konuştu. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 52
  • Skut 4 ay önce Şikayet Et
    İsraile hiçbir yapamazsınız diyen kardeş Allah'ın yardımıyla firavunun akibetine uğrayacaklar inşallah. Firavun ne kadar çocuk varsa katlettirdi ama kendi sonunu getirecek çocuk olan Musa a.s. yanında büyüttü. İsrail in durumu aynı kıssa!!!!
    Cevapla
  • Türkiye 4 ay önce Şikayet Et
    100 klasör olsa yine İsraile birşey yapamazsınız en iyisi ilişkileri tam anlamıyla kesin en büyük ceza bunlar olur
    Cevapla
  • suat 4 ay önce Şikayet Et
    gizli öldürmüyorlar herkezin gözü önünde öldürüyorlar delil toplamaya gerek yok enerjinizi zamanınızı boşa harcamayın türkiye deki davalara bakarak kullanın
    Cevapla
  • ÇAVUŞLU...... 4 ay önce Şikayet Et
    FRANÇOIS JOSEPH TALMA Zalimin zulmü kendisine döner.
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Boşuna beyhude uğraş bütün dünya liderleri faizle susturulmuş ,araplar yatırdıkları paraları alamama ve kaddafi gibi katledilme korkusu ile susturulmuş. Suudi hstırlsyın tramp hem suudun parasına kondu sus payı eski teknolojik silah verdi silahıda yemende kullanmak şartı ile verdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü