Esenyurt'ta yürekleri ağıza getiren anlar! Anne-oğul sel sularında dehşeti yaşadı

Esenyurt'ta etkili olan yağışla sel akan yoldan karşıya geçmeye çalışan anne ve oğlu zor onlar yaşadı. Sudan geçmeye çalışırken yere düşen anne ve oğlu sele kapılmaktan son anda kurtuldu.

GİRİŞ 30.11.2023 19:36 GÜNCELLEME 30.11.2023 19:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Esenyurt'ta dün etkili olan yağıştan yeni görüntüler ortaya çıktı. Yağış sırasında rögarlar taştı ve yollarda çökme meydana geldi.

ANNE-OĞUL SELE KAPILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Esenyurt Hürriyet Mahallesi'nde vatandaşlar sel akan yolda karşıdan karşıya geçmekte zorlanırken bir veli çocuğu ile karşıdan karşıya geçmeye çalışırken akıntı nedeni ile yere düştü. Anne ve oğlu sele kapılmaktan son anda kurtuldu, çareyi geri dönmekte buldu. 

Kaldırım üzerinden geçmeye çalışan vatandaşlar da demir korkulukların üzerine çıkarak ıslanmadan yoluna devam etmeye çalıştı. 

Okul saatinin de gelmesi ile birlikte bazı veliler çocuklarını göle dönen suda ıslanmamaları için motosikletli kuryelerden yardım alarak karşıya geçirmek istedi. Belediye ekipleri suların dere yatağına ulaşması için yolların bazı kısımlarına barikat kurdu. Kurulan barikat ile kaldırımların bazı bölümleri kırılarak suyun dereye akmasını sağlamaya çalıştılar.   

'KANALLAR TIKANMIŞ İLGİLENEN YOK, İNSANLAR MAĞDUR'

Çöken yolda rögarın taşması ile yol üzerinde tamirci dükkânı bulunan bir vatandaşın deposu tamamen suyla doldu. Depo kısmında malzemelerin çoğu içeriye dolan suyun içinde yüzdü.  Mahalle sakini Gürhan Kara, "Köpük ve kokan su sürekli akıyor, kokuyor. Asit ve Gaz kokuyor dereden akan su. Önlem alsaydı şu anki su olmazdı, gördünüz az önce nasıl geçtiğimi de sürekli dile getiriyoruz derenin koktuğunu ama pek gündemde olmuyor" dedi. 

Mahalle sakinlerinden Hasan Çakıl ise, "Kanallar şişmiş tıkanmış hiç ilgilenenler yok insanlar mağdur" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • eswarto1905 4 ay önce Şikayet Et
    yıl 2023 hala bu manzaralar devam ediyor! belediye çok güzel çalışıyor ! pardon her şey çok güzel olacak?
    Cevapla
  • atıf 4 ay önce Şikayet Et
    ESENYURT ? HANİ HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAKTI , ne oldu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar