İstanbul Valisi: "İstanbul'un ortak sorunu, sokak hayvanları"

İstanbul Valisi Davut Gül, ilçe belediye başkanları ve resmi kurumların il ve ilçe müdürleriyle değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Vali Gül, sokak hayvanlarının İstanbul'un ortak sorunu olduğunun altını çizdi.

İstanbul Valisi: "İstanbul'un ortak sorunu, sokak hayvanları"
İstanbul Valisi: "İstanbul'un ortak sorunu, sokak hayvanları"
GİRİŞ 30.11.2023 20:47 GÜNCELLEME 30.11.2023 21:09
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Resmi kurumların il ve ilçe müdürleri, ilçe belediye başkanlarıyla değerlendirme toplantısında bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da artan ekmek fiyatlarına tepki gösterdi.

İl genelinde bazı bölgelerde 10 liradan satılan ekmekle ilgili açıklama yapan Gül, "Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satışı yapılıyor. Bu konuda halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum" dedi. 

İSTANBUL'UN ORTAK SORUNU: SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI

Toplantıyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "İstanbul Valisi Gül başkanlığındaki toplantıya ilçe belediye başkanları ve il müdürleri katıldı.

Katılımcılar, ilçelerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin de görüşlerini dile getirdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki (AFAD) toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Sunum yapan Belediye Başkanları birçok sorunu dile getirirken, ortak sorun hanesinde ise sahipsiz sokak hayvanları yer aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Sokak hayvanları konusundaki en olmaması gereken senaryonun şu anki durum olduğunu dile getirdi.

Kısırlaştırmanın en kesin çözüm olduğunu söyleyen Gül, hayvan barınaklarının sayısının ve kapasitesinin artırılmasının da mevcut sorunu dizginleme noktasında sonuç verebileceğini belirtti.

İstanbul'da kurulacak hayvan barınaklarının finansman ihtiyacına tüm belediyelerin katkı sunması gerektiğini vurgulayan İstanbul Valisi Davut Gül, konuyla ilgili tüm çözüm önerilerinin masaya yatırılacağını" vurguladı.



"KİMSE KAFASINA GÖRE EKMEK SATIŞ FİYATI BELİRLEYEMEZ" 

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca, "Vali Davut Gül, yaptığı konuşmada İstanbul'daki ekmek satış fiyatlarındaki değişkenliğe de değindi. İstanbul'da ekmek satış fiyatının 6.50 TL olduğunu vurgulayan Gül, “Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satışı yapılıyor. Bu konuda halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum" denildi. 

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 88
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu köpek meselesi maalesef bütün Türkiye'nin sorunu. Biz çözemedik Avrupa'dan yardım isteyelim
    Cevapla
  • süwari 4 ay önce Şikayet Et
    Toplayın köpek severlerin evinin önüne bırakın mama üreten fabrikalrın etrafına bırakın bakılım napacaklar sahtekar köprk sevici gözükenler
    Cevapla
  • cemalettin 4 ay önce Şikayet Et
    Bu yüzyılda çocuklarını kadınlarını velhasıl insanlarını sokakta 70 kiloya yakın yırtıcı hayvanların parçalayıp öldürmesine veya kuduz olarak korkunç şekilde ölmesine veya yaralanıp ağır tramva yaşamasına adeta göz yuman ve buna çare bulamayan-bulmayan bir yönetim var maalesef ülkemizde. Daha bu sorunu dahi çözemeyen bir yönetimden fazla da bir şey beklemeyelim
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 ay önce Şikayet Et
    Kardeş ben şu an Türkiye’de çalışmayan ve yetkisini kullanmayan bir hakim savcı ve memur tabakasi görüyorum. Insallah onlari isirirlar. Onlar isirilsin ki bizde kurutulalım. Duani böyle yap.
    Cevapla
  • Mehmetx 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbulun en önemli sorunu iki ayaklı hayvanlardır. Eli bıçaklı, beli silahlı hasta insanlarla dolu sorunlu şehir.
    Cevapla
  • Kızan 4 ay önce Şikayet Et
    Şehir dışında sokak hayvanları için yaşam alanları kurulmalı. Kafes gibi değil yaşam alanlarının olduğu kazamayacakları yada aşamayacakları çit olan yerler. Bakımları yapılıp uyumlu kısırlaştırılmalılar. Saldırgan ve uyumsuz olanları ayrı yerde tutulmalı. Katletmeden de zaman içerisinde nufusları azaltılabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...