Cihat Yaycı: Türkiye küresel oyunu bozdu, kendi oyun kurdu

TBMM'de geçtiğimiz gün kabul edilen Libya tezkeresi üzerine açıklama yapan Müstafi Amiral Cihat Yaycı, tezkereye 'hayır' diyen CHP ve HEDEP'e sert tepki göstererek "Türkiye küresel oyunu bozmuş, kendisi oyun kurmuştur" dedi.

Cihat Yaycı: Türkiye küresel oyunu bozdu, kendi oyun kurdu
Cihat Yaycı: Türkiye küresel oyunu bozdu, kendi oyun kurdu
GİRİŞ 02.12.2023 14:48 GÜNCELLEME 02.12.2023 17:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 24 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Türk askerinin Libya'daki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Böylece Türk askerinin Libya'da görev süresi 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren 24 ay daha uzatıldı.

CHP VE HDP 'HAYIR' DEDİ

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hakları için hayati öneme sahip olan Libya Mutabakatı, 30 Kasım günü AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi milletvekillerinin oyuyla TBMM'den geçti. Türkiye'nin çıkarları için kritik olan Libya tezkeresine CHP ve HEDEP ise 'Hayır' oyu verdi. 

CİHAT YAYCI'DAN SERT TEPKİ

2 gün önce TBMM'de kabul edilen Türk askerinin Libya'daki görev süresinin 24 ay daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine yönelik Türk DEGS'in sosyal medya hesabından açıklama yapan Müstafi Amiral Cihat Yaycı, tezkereye 'hayır' oyu veren CHP ve HEDEP'e sert çıktı. 

"BAŞKA ODAKLARA HİZMET EDİYORLAR"

Libya'nın istikrarının Libya halkı için olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatleri için de önemli olduğunu belirten Yaycı, "Libya’daki Türk varlığına (siyasi, ekonomik ve askeri) karşı çıkanlar ya gerçekten bu önemi kavrayamamışlar, ya da Türkiye Cumhuriyeti dışında başka odaklara hizmet ediyorlardır." dedi. 

Konuya örnek olarak Yunanistan'ın bölgede 2 ana hedefi olduğunu söyleyen Yaycı, şu maddeleri sıraladı;

  • Türkiye-Libya Deniz Yetki Alanları Sınırlandırma Antlaşmasını iptal ettirmek.
     
  • Türkiye’nin Libya’daki askeri ve siyasi varlığını sona erdirmek.


Türkiye'nin Libya'ya verdiği askeri desteğin sadece Yunanistan'ı değil, ABD, Rusya ve Fransa başta olmak üzere tüm emperyalist güçleri rahatsız ettiğinin altını çizen Yaycı, tüm bu ülkelerin Libya'da vekalet yoluyla asker bulundurduklarını da söyledi. 

TÜRKİYE KÜRESEL OYUNU BOZDU 

Yaycı, her büyük devlet gibi Türkiye’nin güvenlik, hak ve menfaatlerinin sınırların çok ötesinde başladığının vurgulayarak "Görülen odur ki; Türkiye küresel oyunu bozmuş, kendisi oyun kurmuştur. Libya’daki askeri varlığımızın kimleri rahatsız ettiği ortada iken, Libya’da Türk askerinin görev süresini uzatılmasına karşı çıkanlar şapkalarını önlerine koyup ne yaptıklarını bir kez daha düşünmelidir. Bu durum Suriye için de geçerlidir. Bulunduğumuz bu ortamda ve ABD, Rusya, İran ve hatta İsrail’in doğrudan ve dolaylı asker bulundurduğu Suriye’den bırakınız asker tahliyesini, Suriye’deki askeri varlığımız süratle takviye ve tahkim edilmek durumundadır." ifadelerini kullandı.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    hadi len oradan önce seni kovanlara zamanında bu tepkiyi koysaydın ya. tıpış tıpış terk edip gittin.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    cehape ye oy veren hainler binların yaptıklarından hiç rahatsız olmuyorlar mı acaba yoksa içimizde bu kadar çok ecnebi olabilir mi?
    Cevapla
  • Mahoni 5 ay önce Şikayet Et
    CHP eskiden kime hizmet ettiyse değişmedi sadece bizim gozumuz açıldı avrupanin örf ve adetlerini zorla dikte eden bir zihniyet degilmi CHP
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Vatana ihanetten hdp ve CHP kapatılıp teröre gizli veya aşikar destek verenleri sözde vekilleri f tipinde görmemiz lazım ki ülkenin istikbalinden emin olalım,
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    türkiyenin bir numaralı düşmanı CEHAPE dir. NOKTA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü