Zincir markette tepki çeken olay! 2 kişi gözaltına alındı

Hakkari'de çikolata nedeniyle bir çocuğu depoya kilitleyen zincir market sorumluları hakkında soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bakanlık olarak konuyu takip ettiklerini söyledi. Soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı

GİRİŞ 04.12.2023 00:31 GÜNCELLEME 04.12.2023 10:09
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Hakkari'de, "bir zincir markette çocuğun çikolata için depoya kapatıldığı" iddiasına ilişkin, "çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında "Hakkari'de zincir markette tepki çeken olay, çocuğu çikolata için market deposuna kapattılar" şeklinde paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Bunun üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

ADALET BAKANI TUNÇ: TAKİPTEYİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç, "Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yapılan her türlü olumsuz eyleme karşı çok hassas olduğumuz bilinmelidir." dedi. Tunç, "Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Hakkari'de 12 yaşındaki çocuğun "bir zincir markette iki çikolatayı cebine koyduğu ve çalışanlarca marketin deposunda bekletildiği" iddiaları bazı basın organlarına ve sosyal medyaya yansımıştı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında market çalışanı 2 kişi, Cumhuriyet savcısından alınan talimat kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 2 kişinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    O bölgede o marketi söküp atsınlar
    Cevapla
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    A101 yeni mağazacılık şirketi genelde bu tarz yöntemler uygulanmaktadır üstelik 100 TL ürün çalan kişilerden bu miktarın yüz kati iki yüz kati para isteyip baskı ile para almaktadırlar
    Cevapla
  • Yasin 4 ay önce Şikayet Et
    Oğlan babadan görür at oynatmasını kız anadan görür sofra donatmasını. Kısaca hırsızlık babadan oğula geçer aslına ailesine bakmak lazım unutmayın hersey aslına çeker.
    Cevapla
  • Rahmi savas 4 ay önce Şikayet Et
    Cocuga aferin dersen yarin buyuk suclarla karsimiza cikacaktir egitim ve o aileyi incelemek gerekir cok fairlerse devlet destegi gerekir
    Cevapla
  • ibrahim 4 ay önce Şikayet Et
    hırsızlık yapan çocukları yakalayınca çalıştırıp haçrlığınıda cebine koyup göndereceksin çalmanın karşılığı çalıştırmak maksat helal yesinler atalarımız böyle yapmış orda bir iş yaptırmaları gerekirdi
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    O bölgede görev yaptım iki kez bisikletimizi kapıyı kırıp çaldılar gece biz içetde uyurken eve girmeye çalıştılar bu çocuklar bu yaşta çikolatayla başlayıp işi büyütüyorlar iddia ediyorum bu çocuk ilerde daha büyük hırsızlıklar yapacak çünkü çocuk diye işi kapatmaya çalışıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı