X'ten Ayçin Kantoğlu'na ambargo! Sözleri gündem olmuştu

Sosyal medya platformu X, İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen "İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze" başlıklı panelde konuşma yapan Çevirmen Ayçin Kantoğlu'nun sözleri nedeniyle hesabını kapattı.

GİRİŞ 04.12.2023 12:13 GÜNCELLEME 04.12.2023 12:14
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz gün İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen "İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze" başlıklı panelde konuşan çevirmen Ayçin Kantoğlu dikkat çeken sözler sarf etmişti. İsrail'in Gazze'deki katliamına ilişkin konuşan Kantoğlu'na sosyal medya platformu X'ten ambargo geldi.

X HESABI KAPATILDI

Ayçin Kantoğlu'nun programda İsrail'e yönelik söylediği sözler nedeniyle X platformu hesabını kapattı. Hesabı askıya alan X, 'Yahudi karşıtlığı'nı gerekçe gösterdi. 

KANTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Filistinlilerin yoğun bombardımana rağmen ölümden korkmadığını ve müthiş bir metanet içerisinde olduklarını söyleyen Kantoğlu, "Gazze dışında dünyada her yer işgal altında, hepimiz işgal edildik. Bu savaş, insan haysiyetinin yeryüzünü aştığı bir savaştır. Çünkü haysiyetin yeryüzünde ineceği bir yer kalmadı" demişti. 

Filistinlilerin bu çemberin içinden çıkması durumunda muazzam bir kimliğe sahip olacaklarını belirten Kantoğlu şu ifadeleri kullanmıştı;

Bereket hala acıyı hissedebilecek yüreklerimiz var. Buna sahip olmayanlar da var. Üstelik kendi aramızda da var. Bugün dünyanın her bir yerinde bu çocuklar için insanlar ayağa kalkıyorlar. Tabi alıştığımız usulde İsrail-Filistin savaşı adını koyuyoruz ama bana sorarsanız bu insan haysiyetinin yeryüzüne açtığı bir savaştır. Çünkü haysiyetin ineceği bir yer kalmadı yeryüzünde. Hava da. Mutlak surette bir yere inecek. Biz orada olacak mıyız olmayacak mıyız? Aslında biraz meselemiz böyle. Çünkü görünen o ki Gazze dışında dünyada her yer işgal altında. Hepimiz işgal edildik

Bununla nasıl başa çıkacağız. Anam babam usulü başa çıkacağız. Evdeki kör makası çıkaracağız, cebimize kursağımıza kadar girmiş olan bu kanlı eli, az çok demeden gözümüz gücümüz neye yetiyorsa kesmeye başlayarak. Bu vatanın bir evladı olarak aslında burada bu konuşmayı yapıyorum. Kariyerimin bir anlamı kalmadı. Kütüphanemin bile bir anlamı kalmadı. Dönüp yaksam yeridir

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 72
  • akif 5 ay önce Şikayet Et
    ağzına yüreğine sağlık hocam çok etkilendim inşallah bütün müslümanlar olarak bunun farkına en kısaz zaman da varırız.
    Cevapla
  • M ali koc 5 ay önce Şikayet Et
    İste bu cocuklari öldurmelri dunyada peygamber olmadiğ icindir o yaratıklar öyle buyuk gunahlari islemeleri sebebiyle 2 bin kusur yil surgun gezdiler dunyaya yinide ayni veya daha degisik
    Cevapla
  • akif 5 ay önce Şikayet Et
    ağzına yüreğine sağlık hocam çok etkilendim inşallah bütün müslümanlar olarak bunun farkına en kısaz zaman da varırız.
    Cevapla
  • halil gümüş 5 ay önce Şikayet Et
    Ayçin hn. düşünceleriniz aktardıklarınız bizi düşündürüp hayıflandırıyor haklı olarak bize kalkın kalabalıklar durmayın harekete geçin bir şeyler yapın diyor, sanki kanımız çekilmiş donup kalmışız bizim yardıma ihtiyacımız var kıpırdayamıyor yerimizden çakılıp kalmış gibiyiz. Bizi son vaktin konforizmi bizi esir almış. Allah rahmetini esirgemesin uyanmamız için.
    Cevapla
  • bu nedir 5 ay önce Şikayet Et
    türkiye X/twitter, instagram, facebook, tiktok vs. bunları gerekçesiz kapatmalıdır. bu kadar olmaz, kendi elimizle adamları besliyor, haklı çıkarıyor, gerçekleri saklamasına yardım ediyoruz.
    Cevapla
  • Reis Sevdalısı 5 ay önce Şikayet Et
    Cep telefonları yasaklansın. Komple çözüm.
    Cevapla
  • Kare Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Siyonizmi, illuminatiyi, masonlari, haç ve gül kardeşliği, ve daha nice itrail örgütlerini araştırın.hanfendi zaten özetlemiş. Ya kariyer yada hayatına suikast yapıyorlar insanların. Müzik, film, haber, belgesel, gıda,banka, ne aklına geliyorsa bu itrailin kontrolünde. En yüksek darbe BOYKOT ile vurulur bunlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası
ABD ve İran'dan gizli toplantı