Deprem sonrası denizdeki köpükleşme vatandaşları endişelendirdi

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde ve 4,5 büyüklüğündeki 3 dakika arayla gerçekleşen iki deprem sonrası İstanbul'da denizde meydana gelen hareketlilik vatandaşları tedirgin etti.

Deprem sonrası denizdeki köpükleşme vatandaşları endişelendirdi
Deprem sonrası denizdeki köpükleşme vatandaşları endişelendirdi
GİRİŞ 04.12.2023 13:18 GÜNCELLEME 04.12.2023 13:18

Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla meydana gelen iki deprem vatandaşları korkuttu. Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu tespit edildi.

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Bilecik ve Sakarya'da da hissedilen depremin saat 10.42 sıralarında gerçekleştiği ifade edildi. İstanbul'un çeşitli yerlerinde de hissedilen deprem, panik dalgası oluştururken Kartal sahilinde deniz suyunun yer yer dalgalandığı ve köpükleşmenin oluştuğu görüldü. Depremin dalga ve köpükleşmeye sebep olduğu ileri sürüldü.

Depremden sonra sahile inen Ata Demir, "Deprem olduğunda evdeydim. Benim evde 6 kedi var. Kediler dışarıya çıkmaya çalıştı. Ben hayret ettim çünkü kedilerin hepsi toplu şekilde dışarıya çıkmaya çalışmaz. Ben o zaman haberleri izlerken yerin sallanmaya başladığını hissettim. Sora kalktım ve kedileri dışarı çıkardım. Sonra haberleri izlediğimde deprem olduğunu öğrendim. Yer çok sarsıldı. Her gün denize geldiğim için fark ettim, denizde farklı dalgalar var, farklı renk var. Denizde hala depremin etkisi var. Dalgalar ve siyahlaşma, köpükleşme var" diye konuştu.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza