Son dakika: İnterpol Kırmızı Bülteni ile aranıyordu, Shaun Monaghan İstanbul'da yakalandı!

İnterpol Kırmızı Bülteni ile aranan İngiltere'nin Kuzey Doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan "Silahlı Organize Suç Örgütünün" elebaşı olan Shaun Monaghan İstanbul'da yapılan "KAFES -16" Operasyonuyla yakalandı.

GİRİŞ 06.12.2023 08:22 GÜNCELLEME 06.12.2023 09:35
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan "Silahlı Organize Suç Örgütünün" elebaşı olan Shaun Monaghan İstanbul’da yakalandı. 4 Aralık'ta yayınlanan kırmızı bültenin ardından 5 Aralık'ta gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X'ten yaptığı açıklamada operasyon hakkında bilgi verdi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince silahlı organize suç örgütü elebaşı olan ve uyuşturucu madde ticareti, silahlı yaralama ve yasa dışı silah/mühimmat bulundurma suçlarından İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Shaun Monaghan’ın İstanbul Fatih’te yaşadığı tespit edildi ve Kafes-16 operasyonuyla yakalandı.

Shaun Monaghan’ın elebaşılığını yaptığı silahlı örgütün İngiltere’de yüksek miktarlarda kokain ve eroin dağıtımı yaptığı, yasadışı silah ticareti, silahlı yaralama, silahlı tehdit ve silahlı soygun suçlarını işlediği, örgütün çok sayıda uzun namlulu ve tabanca cinsi silah ve mühimmata sahip olduğu tespit edildi.

Monaghan'ın, 25 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'ye giriş yaptığı 4 Aralık'ta hakkında kırmızı bülten yayınladığı ve 5 Aralık'ta Fatih'te bir otelde yakalandığı açıklandı.

YERLİKAYA: ENSELERİNDEYİZ

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklama şu şekilde;

 "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; uluslararası ve ulusal organize suç odaklarıyla, zehir tacirleriyle mücadelemiz artarak devam edecek. Hiçbirine göz açtırmayacağız. Enselerindeyiz. Operasyonu gerçekleştiren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri'ndeki kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Ülkemizi uluslararası ve ulusal organize suç örgütlerinden temizlemeye kararlıyız. Bir bir yakalayıp Adalete teslim edeceğiz" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Mafyalar Cenneti 4 ay önce Şikayet Et
    Bütün dünya mafyaları Türkiye Yüzyılı'nı mesken tutmuş ama ingiltere mafyaları neden yok diyordum, meğer çoktan beri buradaymışlar...
    Cevapla
  • Herhangi biri 4 ay önce Şikayet Et
    Bunların Türkiye'de bulunmaları ülkemizin çürümüş yargı yapısına bağlı. Başka hiç bir ülkede yerli işbirlikçileri rahatça hareket edemez ve yargıdan kaçamaz, neden çünkü cezalar komik ötesi.
    Cevapla
  • devam 4 ay önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • 1071, Alparslan 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkemize nasıl gelebiliyorlar sanki yol geçen hanı tüm azılı suçlarla aranlar İstanbul da
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Kimse bu adamlar ülkeye nasıl girdi diye sormuyor. Herkes nasıl yakaladık diyor. Ülke yol geçen hanı, her ırktan insan rahat rahat girip çıkabiliyor. İsteyende kalabiliyor. İsteyen vatandaşlıkta alıyor. İstemeyenede eline sarı geçici kimlik verilip tamam burda kalmana engel kalmadı diyip salınıyor. Bazı illerde kendi vatandaşımız azınlık oldu. Yarın hak talep ederlerse şaşırmayın.
    Cevapla
  • Vatandas 4 ay önce Şikayet Et
    Sesini çıkaran linç kampanyası diliyor ne diyelim artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!