Türkiye'den F-16'lar için ABD'ye teklif! Erdoğan açıkladı: Eş zamanlı kongreden geçirelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16 diplomasisine ilişkin, "ABD'nin kongresi varsa bizim de kongremiz yani Meclisimiz var. 'Beraberce eş zamanlı olarak bu adımları atalım.' diyorum." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 06.12.2023 13:00 GÜNCELLEME 06.12.2023 13:32
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşünde aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerle yaptığı söyleşide gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin muharip uçak ihtiyacına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, F-16 meselesinde Amerikan kongresinin beklendiğini ifade ederek, İsveç'in NATO üyeliği ile eş zamanlı olarak bu adımların atılabileceğini vurguladı. 

F-16'lara alternatif olarak düşünülen Eurofighter'lara ilişkin de "Maalesef Almanya'da bir sıkıntı söz konusu. Fakat pürüzleri gidermek için İngiltere'nin olumlu yaklaşımı oldu. Almanlarla konuyu görüşeceklerini söylüyorlar. Bu noktada başka alternatiflerimiz de yok değil." dedi.

F-16 ANLAŞMASI NE DURUMDA?

F-16'larla ilgili son durumu değerlendiren Erdoğan, 'F-16 meselesinde biz muhataplarımıza dedik ki 'Amerika Birleşik Devletleri’nin kongresi varsa bizim de kongremiz yani Meclisimiz var.' Parlamentomuzdan nihai karar çıkmadıktan sonra söyleyecek herhangi bir şey yok. “Ben Cumhurbaşkanı olarak bunu parlamentoya sevk ettim ve bana teşekkür ettiniz. Görevimi yaptım ama sizlerden de bir şey bekliyorum. Sizler de eş zamanlı olarak bu konuda kongrenizden bunu geçirin, beraberce eş zamanlı olarak bu adımları atalım.' diyorum." ifadelerini kullandı.

EUROFIGHTER TYPHONN RESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16'lar konusunda restini yineleyerek bu kez de Eurofighter Typhonn'lar için Almanya'nın tavrını eleştirdi. Erdoğan, "Bir diğer konu da Eurofighter Typhonn meselesi… Kaldı ki Eurofighter konusunda da aslında İngiltere'nin bakışı olumlu. Maalesef Almanya'da bir sıkıntı söz konusu. Fakat pürüzleri gidermek için İngiltere'nin olumlu yaklaşımı oldu. Almanlarla konuyu görüşeceklerini söylüyorlar. Bu noktada başka alternatiflerimiz de yok değil." dedi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 72
  • Kūrşat 4 ay önce Şikayet Et
    Abd emir vermeden alman tırnağının ucunu bile kımıldatamaz .
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Amerika İngiltere İsrail en azılı büyük şeytan büyük düşman.
    Cevapla
  • Gölge 4 ay önce Şikayet Et
    Abd nin vermediği uçakları Almanya verirmi Türkiye için tek pazar Rusyadir
    Cevapla
  • Analiz! 4 ay önce Şikayet Et
    Almanlar ilk Jet motorlu uçakları 1943- 1944 "Horten Ho 229" geliştirdiler! Sovyet savunma sanayisi Doğu bloku batı NATO karşı savaşı çip ve teknoloji alanında kayıp etmiştir! SSCB yıkıldığında çip teknolojisi 10 yıl geri kalmışlardı! Sovyet/Rus savaş doktrine bunun için yüksek teknoloji yerine bol Askerle silah ve mühimata üstünlük elde etme stratejisini dayalıdır!
    Cevapla
  • Alparslan 4 ay önce Şikayet Et
    Git rusyadan al
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama