Yaşlı çiftin ineklerini Vefa Ekipleri sağdı

Van'ın Erciş ilçesinde Vefa Projesi çerçevesinde ekipler, Kemal ve Herdemcan Kaya çiftinin talepleri üzerine ineklerini sağdı. Yaşlı çift yapılan hizmet karşılığında teşekkür etti.

Yaşlı çiftin ineklerini Vefa Ekipleri sağdı
Yaşlı çiftin ineklerini Vefa Ekipleri sağdı
GİRİŞ 07.12.2023 20:24 GÜNCELLEME 07.12.2023 20:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Erciş Kaymakamlığının yürüttüğü Vefa Projesi yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, öksüz ve yetim ailelerin yardımına koşuyor. Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle ineklerini sağamayan Kemal ve Herdemcan Kaya çifti, Vefa Projesi ekibini arayarak destek istedi. Hemen harekete geçen ekipler yaşlı çiftin yaşadığı müstakil eve gelerek ahırda bulunan ineği sağıp, sütü yaşlı çifte teslim etti.

"RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN AHIRDA BESLEDİĞİMİZ İNEĞİMİZİ SAĞAMADIK"

Geçimini hayvancılık yaparak sağlayan 8 çocuk, 14 torun sahibi Kemal Kaya, "Eşim yaşlı ve hasta olduğu için çalışamıyor. Biz de geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Bugün rahatsız olduğu için ahırda beslediğimiz ineğimizi sağamadık. Hemen Vefa destek gurubunu arayarak destek istedik onlarda hemen gelip ineğimizi sağıp, sütü bize teslim ettiler. Erciş Kaymakamımıza teşekkür ederim” dedi.

"SÜTÜ KENDİLERİNE TESLİM ETTİK"

Vefa Projesi ekibinde görevli Pınar Ulubatlı, "Herdemcan ve Kemal amcamız bugün bizi aradılar. Herdemcan teyzemizin çok rahatsız olduğunu söylediler. Bizde Kaymakamımızın talimatlarıyla bazı hediyeler alıp ekip toplandık. Yaşlı çiftimizin yaşadıkları müstakil eve gelip ahırda besledikleri ineklerini sağdık. Zor gününde olan teyzemizin bu ihtiyacını giderip sağdığımız sütü kendilerine teslim ettik" dedi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • böyle iyidir 4 ay önce Şikayet Et
    teyze genede ayaga kalkmış.
    Cevapla
  • ... 4 ay önce Şikayet Et
    Tamam da, güzel de; bunun sabahı var, akşamı var, sonraki günü var, ... Altlarının temizlenmesi, tekrar serilmesi var. Otu, samanı, yemi var. Daha ne leeer, neler var.
    Cevapla
  • Kayserigurbet 4 ay önce Şikayet Et
    Elinize sağlık gönlü güzel insanlar.
    Cevapla
  • emre 4 ay önce Şikayet Et
    çok ama çok güzel bir uygulama olmuş
    Cevapla
  • teee 4 ay önce Şikayet Et
    köyde kimse yok mu ya sıra ile yardım etsinler. bziim köyde böyle idi. hasta olanların köy dışına gidenlerin çocuklarına evde kalan yaşlılarına hayvanlarına bakılırdı ekinleri biçilirdi vs.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!