İstanbul'da ambulansa yol vermeyen sürücüye 1823 lira ceza kesildi

İstanbul'un Maltepe ilçesinde, uyarılara rağmen ambulansa yol vermeyen araç sürücüsüne 1823 lira ceza uygulandı.

GİRİŞ 08.12.2023 00:01 GÜNCELLEME 08.12.2023 00:11
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 6 Aralık'ta konuya ilişkin bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülere yönelik Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince inceleme başlatıldı.

İnceleme sonucu, ilçedeki D-100 Kuzey Yol'da sol şeritte ilerleyen ambulansın gerekli siren uyarılarına rağmen yol vermeyerek bu şeridi işgal eden araç sürücüsünün O.M.H olduğu tespit edildi.

Polislerce yakalanan sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu'nun "geçiş üstünlüğü olan araçlardan görülür veya duyulur işaretler almasına rağmen yol vermeme" maddesinden 436 lira, "saygısızca araç kullanma"dan 436 lira, "sürekli sol şeridi ihlal etme"den de 951 lira olmak üzere toplamda 1823 lira idari para cezası kesildi.

İstanbul Valisi Davut Gül de X sosyal medya hesabından olaya ilişkin görüntüleri de içeren paylaşımda bulundu. Gül, sürücüye ceza uygulandığını belirterek, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 56
  • enes 4 ay önce Şikayet Et
    çok ceza vermişiniz. adam kahrolmuştur. Ceza dediğin ehliyetine 1 sene el koyarsın. aracını kamulaştırırsın. birde çinayete teşebbusten 1 sene içeri atarsın. bu ceza ile mi düzeni sağlayacaksınız
    Cevapla
  • Mete Han 4 ay önce Şikayet Et
    Enflosyanda değeri düşmeyen ceza hapis cezasıdır. 6 ay yatsın içerde. İşleri aksasın ve cezayı almış olsun. 1800 küsur para cezası da nedir bu terbiyesizliği yapana.
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.
    Cevapla
  • Eskipazar 4 ay önce Şikayet Et
    Ceza çok az.Hiç caydırıcı olmaz.Bu eşkiyaya en az 50 bin tl ceza verilmesi ve aracına da 1 ay el konulması gerekirdi ki bir daha kimse böyle bir ahlaksızlık yapmasın.O araçta keşke kendi babası veya anası olsaydı..
    Cevapla
  • Abdullah Güçlü 4 ay önce Şikayet Et
    100 bin tl para cezası, ehliyet iptali, akıl hastanesinden sağlam raporu alması, ve de kamu hizmeti olarak her hangi bir hastanenin acilinde ücretsiz 6 ay temizlik yapması. işte ceza budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu