Sultangazi'de arızalı İETT otobüsü kaydı: Sürücü altında kaldı!

Sultangazi'de, arıza yapan İETT otobüsün arkasında motorunu inceleyen şoför, otobüsün geri kayması sonucu altında kaldı. Kayan otobüs durakta müşteri bekleyen taksilere çarparak durabilirken, ağır yaralanan şoför hastaneye kaldırıldı.

GİRİŞ 08.12.2023 11:54 GÜNCELLEME 08.12.2023 17:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Sultangazi'de gerçekleşen kaza, saat 00.00 sıralarında Malkoçoğlu Mahallesi'nde meydana geldi.

İsmi öğrenilemeyen otobüs şoförü kullandığı 34 HO 4017 plakalı İETT otobüsünü son durak olan Mescid-i Selam peronuna park etti. İddiaya göre, şoför otobüste arıza nedeniyle aracın arka kısmına geçerek motor kapağını açtı. Bu sırada otobüs, geri geri kaymaya başladı.

Kayan otobüsü elleriyle durdurmaya çalışan şoför, aracın altında kalarak ağır yaralandı. Şoförün üstünden geçen otobüs, durakta park halinde yolcu bekleyen 2 taksiye çarparak durabildi. Çevredeki taksi şoförleri bir yandan yardıma koşarken diğer yandan durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan otobüs şoförüne ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. Polis ve itfaiye ekiplerinin incelemesinin ardından otobüs ve çarptığı taksiler çekiciler yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada olay güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde arızalanan otobüsün arka motor kapağını açan sürücü bir anda kayan otobüsün altında kalıyor. Çevredekiler çaresizce sürücüye yardım etmeye çalışıyor ancak tonlarca ağırlıktaki otobüs kaymaya devam ediyor.

'İKİ ELİYLE OTOBÜSÜ DURDURMAYA ÇALIŞTI'

Kazayı gören taksi şoförü Yılmaz Emci, "Ben arabamı en öne park ettim. İETT otobüsü tam dipte duruyordu. Ben tam arabadan inerken baktım otobüs geriye doğru geliyor. İETT şoförü iki eliyle otobüsü durdurmaya çalışıyordu. Arkadaşları 'sen ne yapıyorsun' dediği anda otobüs adamı altına aldı. Otobüsün, çok hızlı bir şekilde geri geri geldiğini görünce ben de arabamı kenara doğru kaçırdım. Sonra 3 tane taksiye vurdu bu hale getirdi. Otobüsün lastikleri komple şoförün üzerinden geçti. Durumu ağır olarak hastaneye götürüldü" dedi. 

Hastaneye kaldırılan İETT şoförünün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • ekrem 4 ay önce Şikayet Et
    imamın oglu dünya rekorlar kitabına adını ölümsüzleştirdi ak partiden dünyanın en genç otobüs filosunu aldı aldığı otobüsleri şimdi afrikanın ilk 30 ülkesi ile yarışır hale geldi 1270 metre metronun açılmış tünüle beton döktü sancak tepede chp kendi rekorunu tazeledi
    Cevapla
  • Alican 4 ay önce Şikayet Et
    Günün normali bu oldu artık. İETT'de olay olmayan gün kaldı mı ?
    Cevapla
  • Ail 4 ay önce Şikayet Et
    Yazık eğitimsiz şoförler bozuk otobüsler İmamoglunun rant için harcadığı insanlar Bunlar öbür dünyada hesabı görülecek
    Cevapla
  • FatihMilli 4 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlunun otobüsleri hep duramıyor çarpıyor freni boşalıyor ben hayatım boyunca bir il içerisinde belediye vasıtalarının (metrobüsü otobüsü) bu kadar sık kazaya sebebiyet verdiğini görmedim. Sanırım tüm şirketlerindeki çalışanlar aslında çalışmayanlar, görevini yapmayanlar (atölye, ustalar vs)
    Cevapla
  • Yalan Yok haa 4 ay önce Şikayet Et
    El freni çekmeyi veya Dik yamaçta durduğu için ve Bence Şöförün Tecrübe eksikliği var ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!