Şahsiyet Akademisi karakterli ve şahsiyetli gençler yetiştirmeyi hedefliyor

Ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen ve gençlerin ufuklarını genişletmeyi, ideal, feraset ve güçlü kişilik sahibi bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan Şahsiyet Akademisi faaliyetlerini sürdürüyor.

Şahsiyet Akademisi karakterli ve şahsiyetli gençler yetiştirmeyi hedefliyor
Şahsiyet Akademisi karakterli ve şahsiyetli gençler yetiştirmeyi hedefliyor
GİRİŞ 08.12.2023 15:53 GÜNCELLEME 08.12.2023 15:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan 4 Sütunlu Gelişim Programı metodu ile gençlerin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini kapsayan bir yaklaşım, Şahsiyet Akademisi'nin temelini oluşturuyor. Bu program, gençlerin sağlıklı hayat alışkanlıkları edinmelerini, bilimsel çalışmalara katılmalarını, ruhsal ve ahlaki değerleri kazanmalarını, sosyal becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor.

Şahsiyet Akademisi bünyesinde yer alan alt akademi ve atölyeler, gençlerin farklı yönlerini geliştirmeyi hedefliyor. Şahsiyet Mektebi, Mahiriz Atölyeleri, Gençlik Teams, Kardeşlik ve İhya Akademisi gibi alanlarda gençlere çeşitli imkanlar sunularak, kendilerini gerçekleştirmelerine destek olunuyor.

Şahsiyet Akademisi'nde 4 yıl boyunca eğitim alan öğrenciler; İslami ilimlerde temel eğitimler almanın yanı sıra en az bir yabancı dil öğrenme fırsatına sahip oluyor, Kur'an-ı Kerim üzerine eğitimler alıyor ve 160 kitap okuma, 50 eseri müzakere etme gibi hedeflere ulaşma imkanına sahip oluyor.

Program ile ilgili konuşan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Şahsiyet Akademisi Müdürü Ali Afşeören; "Hiç şüphesiz insanlar karakter ve şahsiyete hayran olur, karakter ve şahsiyetin peşinden giderler." sözünden hareketle kurulan Şahsiyet Akademimiz lise seviyesindeki öğrencilere hizmet verme amaçlı kurulmuş örnek ve öncü bir projedir. Bugüne kadar Akademimizde 200’e yakın mezun verdik ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında da büyük bir ilgi var. Başta gençlerimizin ve değerli ailelerinin bizlere gösterdiği teveccüh ile devam ettiğimiz projemizde gençlerimizin gelişimine katkı sağlamanın geleceğimiz için çok önemli olduğunu düşünüyor ve Şahsiyet Akademisi’ndeki yapılanmamızı, müfredatlarımızı ve imkanlarımızı her geçen gün güçlendirip, gençlerimizin farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri adına onlara destek olmaya gayret gösteriyoruz. Programımız sağlıklı bir zihin, ruh ve beden gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda ahlakı ve değerleri merkeze alarak gençlerin özgüven, öz farkındalık ve öz düzenleme becerilerine katkı sağlayacak bir gelişim modeli ortaya çıkarıyor.” şeklinde konuştu.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

Bilgi için

atolye@dijitaliletisimatolyesi.com

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Bahattin 4 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar güzel bir şey
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı